Opel ZAFIRA-A: resonatie bij 2500tpm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hallo monteurs,

Mijn Zafira resoneert bij 2500tpm en als ik stil sta en normaal aan rijd hoor ik een zwaar geluid of dat de auto er moeite mee heeft, dit heeft ie trouwens niet altijd en dat resoneren is minder als het buiten kouder is en wordt naarmate motor warm wordt erger, als ik een lange afstand gereden heb heeft ie het het ergste.

bij voorbaat dank.
mvg, Richard

Rinny3

Geplaatst door Rinny3 , lid sinds 2 jaar geleden

5 Reacties

Siem Bijman PRO, 1 jaar geleden

Kan van alles zijn bv uitlaat, of misschien een bobine defect waardoor hij op 3 cilinders gaat lopen.
Laat het eens horen aan een monteur, meestal herkennen ze dit soort verschijnselen wel. Is lastig om dit vanachter een pc te beoordelen.

Rinny3, 1 jaar geleden

Hallo, ik heb met een stethoscoop geluisterd en gevoeld dat de trilling in het subframe rechts voor zit maar kan niet thuisbrengen wat trillen veroorzaakt. bij de motorsteunen voel en hoor je geen trillingen dus komt misschien van radiateur af want als ik tegen de bumper aanleun voel ik het ook trillen. misschien heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn. uitlaat en bobine is het niet want uitlaat komt negens tegen aan en bobine is al vernieuwd omdat ik een motor wel herken als ie niet goed loopt.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Lucht inlaat zit vast ?

Rinny3, 11 maanden geleden

lucht inlaat zit ook vast Kaleido 1, ik snap er niks van. ook bij het optrekken hoor je een zwaar geluid doordreunen en kan niet thuis brengen wat het is. toen ik hem 1,5 jaar geleden kocht hadden ze de versnellingsbak vervangen omdat de originele een kapot lager had en hebben ze het subframe los gehad, misschien zit het subframe niet helemaal lekker of onder spanning. zou dat kunnen Kaleido 1?

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Motorsteun onder spanning , subframe onder spanning , dit soort klachten zijn lastig te vinden , kost vaak veel tijd .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.