Opel Zafira: fout garage of??

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

hallo, bij de wisseling zomer naar winter banden oktober 2019 werd geconstateerd dat mijn linker fusee kogel moest worden vervangen, tevens was mijn zomerband aan vervanging toe, afgesleten tot op het canvas aan de binnenzijde. nu is bij de apk in juli de rechter fusee kogel al vervangen. de linker was al vervangen in juni 2017. de zomer banden waren nieuw in april 2018 en bij de wissel in april 2019 nog prima in orde. bij de keuring in juni 2019 is niets gemerkt van enige slijtage aan de linker fusee kogel, het probleem is dus ontstaan tussen juni en oktober 2019. fusee stuk/ band extreem afgesleten. ik kom er niet uit met mijn garage over wat de oorzaak kan zijn. ze zijn bereid om de zomer banden te vervangen met een "redelijke" tweedehands, op de banden is 2 x 6 maanden gereden. zen ik zit nog met een rekening van het opnieuw vervangen van de fusee kogel.

nu twee vragen
1 heeft iemand enig idee hoe dit kan gebeuren
2 wat kan ik eisen van de garage

henk192

Geplaatst door henk192 , lid sinds 10 maanden geleden

11 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Dit kan zoveel kanten op , apk is een moment opname , fuseekogel kan over het hoofd gezien zijn , slechte kwaliteit geplaatst , er kan ook ondertussen met de auto iets gebeurd zijn , flink een stoeprand geraakt enz.
Zou de 2 banden nemen en voor de rest zand er over , eisen valt er niets.

Ralf_Jensen PRO, 10 maanden geleden

Nou dat ze de zomerbanden willen vervangen voor een redelijke tweedehands, is erg genereus (waarbij ik ervanuit ga dat jij dit gratis gedaan krijgt).
Hulde aan die garage.
Die slijtage aan fusekogel is toe te schrijven aan jou rijstijl, of een mindere kwaliteit kogel. Geen fout van die garage, zoals je suggereert.

henk192, 10 maanden geleden

mijn manier van rijden zal wel meevallen ik heb 175.000 km gereden met deze wagen in 2017 voor het eerst een fusee moeten vervangen en nu na 25.000 km opnieuw?, stoeprandje ook niet geraakt in ieder geval niet links.. ook de garage gaf toe dat als de fusee links zo slecht was als nu bleek dat ze dat in juli bij de apk hadden moeten zien, ik heb het gevoel maar kan dat uiteraard niet hard maken dat het wiel misschien los heeft gezeten of is dat onzin?
De garage werkt goed mee hoor dus geen aanklacht tegen hun, alleen de rekening fusee vervangen hakt er nogal in.

Ik wil gewoon zeker weten dat ik niet onnodig op kosten ben gejaagd

P. Kelder PRO, 10 maanden geleden

[quote=henk192]alleen de rekening fusee vervangen hakt er nogal in[/quote]

Hakt er nogal in ? Is het complete fusee vv of een fuseekogel ?

Grt. Paul

henk192, 10 maanden geleden

kogel 31 euro kogel vervangen en uitlijnen 137 euro ex btw band bij keuring juli 2019 5.5 mm nu afgeschreven als gevaarlijk

P. Kelder PRO, 10 maanden geleden

Ik vind het totaal een nette prijs, kan je weinig van zeggen....

Grt. Paul

henk192, 10 maanden geleden

prijs is ok daar gaat het niet om, garage is prima werken ook mee, ik wil gewoon weten hoe het komt dat in 3 maanden de fusee kogel is nou zeg maar geruïneerd, er was weinig van over en dat mijn bijna nieuwe band tot op het canvas is doorgesleten

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Dat zal altijd een vraagteken blijven vermoed ik , je kan een keer een slechte getroffen hebben bv. , zou me er niet te druk over maken , kosten vallen mee , er zijn geen ongelukken gebeurd , een fuseekogel gaat in ieder geval niet kapot van verkeerde montage , want dan was je na het vervangen al geconfronteerd met het feit van verkeerde montage.
Een wiel dat los zit , merk je ook na een paar meter rijden , heeft geen invloed op de fuseekogel .

ferdinand, 10 maanden geleden

V.w.b. de band ga ik uit van verkeerde uitlijning,anders slijt een band niet zo snel tot op het canvas.Dan ligt toch voor de hand dat een drempel of stoeprandje verkeerd is genomen.
Ferry

henk192, 10 maanden geleden

ik verwacht inderdaad een fout bij de uitlijning iets anders kan ik e ook niet van maken. heb ondertussen een goede deal met de garage getroffen, zij voelden zich toch wel verantwoordelijk voor de schade ,al met al goed afgelopen

Bedankt voor de reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.