Opel Omega: rookpluim?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5td

Als ik uit stilstand hevig vertrek, bijna kickdown dan komt er een zwarte rookpluim, zo fel dat ik de auto achter me bijna niety meer zie, schandalig. Weet iemand hoe dit komt? Een week geleden ongeveer was ik aant rijden en schakelde ik op sportief en hoorde ik een seconde een gekraak en toen een wolk achter me, misschien daardoor? Heb deze auto nog maar 3weken, heb garage van vorige eigenaar gebeld toen ik hem pas had en deze zei me dat deze wagen altijd zijn onderhoud gehad heeft en altijd zeer goed behandeld is geweest. Nooit kosten aan geweest.
groeten dennis

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

turbo in sport overleden?
ben je power kwijt
rookt ie meer als anders
gebruikt ie plots olie?

dennis2079 (0), 16 jaar geleden

niet minder denk ik, voel toch geen verschil, heb hem nog maar 3 weken. Als die turbo kapot is dan is da toch niet alleen in S he. Kapot is kapot toch? Olie verbruikt hij niet, en zit ook nog altijd rond de 8 liter. Nu ook als hij stationair draait dan SOMS zakt hij een seconde maar ook niet altijd. Hoop niet dat het de turbo is, zal wel weer veel poen kosten. Rookt enkel heel fel als ik kickdown doe, en enkel uit stilstand, en doe dit zelden, S misschien 1 maal in de week.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

effe aankijken wat ie doet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.