Opel Corsa: ruitenwissers niet uit na openen relaiskast

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Had een lekkage in de relais-kast van mijn opel corsa 2002.
Heb de kast geopend en gedroogd.
Na het weer in elkaar zetten staan de ruitenwissers continue aan, en het lukt niet om ze uit te zetten.
De ruitenwissers staan op 1 snelheid, en de snelheid kan niet aangepast worden.
Verder doet de ruitensproeier het ook niet. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?
Alvast bedankt!

winndave

Geplaatst door winndave (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2060) PRO, 11 jaar geleden

Heb ja de stekkers er ook uit gehad , zoja , wel op de goede plek terug gestoken ?
Relais defect ?

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je met het schoonmaken ook de betreffende relais gecontroleerd??? Ook die kunnen vol met water zitten..... Het water, maar vooral het vuil wat nat geworden is zorgt voor interferentie.. Als je de relais van de ruitenwissers hebt gevonden? Vervang je die tijdelijk door een relais waarvan je zeker weet dat die eender en ok is. Als het probleem blijft zul je de complete printplaat van de zekering kast moeten schoon borstelen met bv een zachte tandenborstel. Je moet je aandacht richten op de isolatie tussen de gedrukte bedrading. Daarbij mag je natuurlijk niets beschadigen. Vooral de plekken welke wit uitgeslagen zijn vragen om aandacht..

Soms kan de electrische verbinding, welke door het vochtige vuil is ontstaan, inbranden op de isolatie en er daardoor voor zorgen dat ook de isolatie geleidend wordt...

Als je niet overal bij kunt?? zul je de complete kast moeten vervangen.

winndave (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik heb de stekkers er inderdaad uitgehaald, en op de goede plek (gemarkeerd met een kleur) teruggezet.
Ik heb de 2 twee relais voor de ruitenwissers omgeruild met andere, maar dat verhelpt het probleem niet. Verder heb ik de relais kast gecontroleerd op nattigheid en vuil, maar het is allemaal schoon. Zou de inspuitcomputer/ECU de oorzaak van het probleem kunnen zijn? Alvast bedankt.

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je zeker weet dat de storing na de werkzaamheden aan de relais kast is ontstaan??? moet je daar je aandacht op richten... Als je weet welke relais van de ruitenwissers is?/ kun je daar beginnen te meten... als er interferentie is is de spanning op 1 van de aansluitingen niet stabiel(belast veel hoger of lager dan onbelast)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.