Opel Astra: schavend geluid rechtsvoor maar enkel af en toe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6szr

ik heb een vreemd vaag probleem, als we rijden hebben we af en toe een kort schavend geluid (fractie van een seconde) net alsof je door een waterplas rijdt maar dan kort, het maakt niet uit of je optrekt, afremd, een bocht neemt ofzoiets, en het is ook niet constant dus hangt niet samen met enig toerental of snelheid.

Ik heb het geluid nog niet waargenomen tijdens stationair stilstaan.
temperatuur is normaal, geen brandende lampjes.

Ik zat vaag aan den wiellager te denken, maar het is niet constant, iemand enig idee of dit ook al eens bij de hand gehad ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik kan het nog niet thuisbrengen maar ik vermoed toch het wiellager, het is nu weg, heel erg vreemd.

Doix (0), 13 jaar geleden

Koppeling, vliegwiel? Of kan je het geluid koppelen aan het onderstel, bijvoorbeeld dat het geluid uit de rubbers of veren komt bij inveren of hobbels oid?

Grtz,

Aad

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Het geluid is niet bij stationair, ook nergens aan te koppelen als bijvoorbeeld het accelereren, door een hobbel rijden oid, het klinkt alsof een lagerhuis even ronddraaid in zijn behuizing en dan weer grip krijgt waarnaar de kogels in het lager weer hun werk doen, vandaar dat ik aan een wiellager zit te denken, ik voel, als ik het wiel links voor hard met de hand beweeg aan de bovenkant heel ietsje speling, maar dat kan ook goed de stabilisatorstangen zijn(die kleine speling).

Het geluid is nu weg, dus ik wacht weer tot het terug komt, dit is een van de meest vage klachten die ik tegengekomen ben, echt een om ??? bij te zetten

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.