Opel Astra: scheef hangen van mijn auto

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: H-cc Z18xe automatic

Mijne heren,

Ik weet dat de wegen in Nederland schuin aflopen zodat het overtollige water beter kan worden afgevoerd, desalniettemin ben ik er stellig van overtuigd dat mijn auto een defect heeft waar mijn monteur niets van wilt weten of daar geen antwoord op heeft. Mijn auto hangt scheef, namelijk links staat mijn auto hoger dan rechts, dit is merkbaar als je achter het stuur zit. Aan de rechter kant lijkt het net dat bijde schokdempers slapper zijn dan links. Dit is merkbaar mij het maken van bochten, als ik een bocht maak naar rechts dan merk ik dat de auto stabiel is en tegen gehouden word voor overhellen. Maak ik een bocht naar links, dan helt de auto erg over en ik moet dan echt vaart minderen om de auto stabiel te houden. Ik heb de auto recentelijk recht getrokken en de wielen laten uitlijnen, dit echter zonder resultaat. Mijn vermoede is dat er iets mis is bij het rechter achterwiel daar merk ik namelijk bij het maken van bochten naar links dat de auto begint te stuiteren.

Tevens wanneer ik moet remmen of een noodstop moet maken trekt de auto erg sterk naar links. Ik moet dan echt bijsturen om de auto recht te houden. Bij het optrekken van een rustpositie trekt de erg sterk naar links, ik moet dan bij sturen om de auto recht te houden. De schokdempers van de auto zijn goed en de stabilisatorstang heeft geen schade en volgens de dealer is er geen hoogte verschil, hierdoor wilt hij niets aan mijn klacht doen. Tijdens het rijden merk ik echt wel dat er ergens een probleem zit, als in namelijk rustig over trambanen rij schud de auto ernstig heen en weer en dan merk ik dat auto erg onstabiel is. Ik vermoed dat de dealer gewoon niets aan mijn probleem wilt doen omdat hij niet kundig genoeg is om het te verhelpen, hierdoor ontkent hij het probleem.

Ik heb drie auto's hiervoor gehad en die waren echt niet zo mooi en nieuw als deze auto, maar dit probleem heb ik nooit eerder gehad met mijn voorgaande auto's. Het is werkelijk ernstige situatie waar ik snel van af wil. Wie weet wat het probleem kan zijn en bij wie kan ik dit probleem verhelpen omdat ik geen vertrouwen meer heb in mijn dealer/garagehouder.

Groetjes,

amonrha.

amonrha

Geplaatst door amonrha (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het scheef hangen kan inderdaad veroorzaakt worden door de schokbrekers / veren.

Het naar 1 kant trekken tijdens het remmen,en de andere kant opgaan tijdens optrekken,kan ook een remklauw zijn zit niet meer lekker beweegt / rem aanloopt.

Wat bedoel je precies met ' ik heb de auto recentelijk rechtgetrokken ' ?

Gr Stefan

amonrha (0), 14 jaar geleden

Geachte heer Baggen,

Waar kan ik dit probleem oplossen, zodat er werkelijk iets aangedaan wordt. Kan u mij helpen of weet u misschien een goed adres?

Groetjes,

Amonrha.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

scheef hangen kan aan je veren liggen stuiteren aan je schokbrekers scheef trekken heeft ie geen schade gehad??

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat je stabilisator stang- eindjes eens controleren.

Gr. Ralf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.