Opel Movano: Schijfremmen achter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 cdti

Het probleem is roestvorming op de achterste schijfremmen, de auto remt prima, alles is gangbaar, het is een kampeerbus en staat dus regelmatig enkele maanden stil, na het rijden van enlele duizende kilometers is de roest wel weer grotendeels verdwenen. Deze bus kan tot 3500 kg beladen worden maar is dit nooit, naar schatting ongeveer 2700 kg maximaal. Ik vind op deze auto geen afstelling voor de remdruk achter. Heeft iemand hiervoor een goede oplossing ? Is de remdruk achter iets te vergroten ?

Het is me bekend dat roest op schijfremmen normaal is bij enige tijd stilstaan en zeker bij vochtig weer, maar het duurt te lang bij gebruik wanneer deze roest is verdwenen, waardoor de schijven dan ook echt inroesten. Kortom ik zou graag de remdruk achter iets verhogen, bij veel bestelwagens is dit mogelijk door een middels een hefboom de remdruk achter bij te stellen, maar die vind ik hier niet.
Mijn vraag is eigenlijk hoe is het mogelijk de remdruk achter iets te verhogen. Is dit probleem wat ik hier aankaart nog bij iemand bekend ? Heeft een professional hiervoor een oplosssing ?

Henricus

Geplaatst door Henricus (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Movano? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 12 jaar geleden

ROEST dat is normaal heb je na een nacht al
de rem druk is verschillend voor div type,s banden
volgens tis.. staat wel iets om hem af te stellen
maar dat is nogal een bewerkelijk.
gaat met een druk meter niet iets om voor de deur te doen iets
weet er verder niets van

Henricus (0), 12 jaar geleden

Ik heb de schijven en remblokken vervangen, ik heb nog wat moeite gehad om de rencylinders achter terug te stellen maar het is gelukt met een spitsbektang, nu is alles nieuw en ben ik benieuwd of deze schijven ook weer gaan inroesten.

Henricus (0), 10 jaar geleden

met de melding van 26 maart is het probleem opgelst

Henricus (0), 10 jaar geleden

is opgelost

Henricus (0), 9 jaar geleden

probleem is opgelst

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Movano of stel zelf een nieuwe vraag.