Opel Astra: schokkende motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Ik heb het volgende probleem:
bij het optrekken, schokt/ hapert de motor bij lage toerentallen in iedere versnelling. Als ik eenmaal op snelheid ben (dus rond de 80 km/u) dan voel ik het schokken niet meer.
Ook als de auto in zijn vrij staat en ik druk mijn gaspedaal in voel ik dat de motor met schokjes draait. Net of ie niet goed rond draait.
Ik heb laatst mijn stappenmotor schoongemaakt maar zowel ervoor als erna had hij die schokken dus daar ligt het niet aan. Weet iemand waaraan het wel kan liggen? Heb ook al mijn bougiekabels gecheckt.
alvast bedankt, Michel

clubmasterm1745

Geplaatst door clubmasterm1745 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

een bougie die af en toe doorslaat ?

clubmasterm1745 (0), 17 jaar geleden

Hoe weet je welke het is?

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon alle 4 vervangen, ligt het er niet aan dan heb je ze alvast in reserve voor de volgende beurt, met deze hete weken achter de rug zal het geen vochtprobleem zijn geweest, ik weet niet hoeveel KM hij gelopen heeft en hoe de staat van onderhoud is, er zijn veel zaken waar het aan kan liggen dus je zult ze een voor een moeten uitlsuiten

clubmasterm1746 (0), 17 jaar geleden

Ik heb voordat ik op vakantie ging de bougies vervangen maar dat heeft niet geholpen.
Gister kwam ik terug van vakantie en vanmorgen heb ik met de auto gereden (na een week te hebben stil gestaan) en toen was het schokken heel erg, zelfs bij hoge snelheid. Maar na een half uur was het plots ineens weg en deed hij zelfs bij de lage toerentallen en bij lage snelheid weer normaal. Alleen bij stationair draaien merk ik nog dat ie niet helemaal lekker draait (met schokjes)... he kan dit????

twice (0), 17 jaar geleden

vervang de bougie kabels maar, daar zit waarschijnlijk het probleem!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.