Opel vectra b 98: schommelen motor/traag met optrekken

Bouwjaar: 1998

hallo ik heb sindskort een vectra nu schommeld de auto als ik stil sta net een hobbel paard en vind ik dat de auto niet erg trekt bij het optrekken.Wat kan het zijn en waar zitten de delen die het kunnen zijn.

vectra b

Geplaatst door vectra b (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

kan het zo niet precies zeggen, Maar het zou een bobine kunnen zijn. Dan loopt de auto zeg maar op een of meerdere cilinders minder.

vectra b (0), 20 jaar geleden

moet dan de bobine vervangen worden en waar kan ik het aan zien.

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

om erachter te komen of er een bobine defect is kan je ze een voor een lostekkeren. als de auto nog slechter gaat lopen is die bobine niet defect. Een bobine zit meestal direct boven de bougie. Als je een centrale bobine hebt werkt dit niet...

suc6

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

hier zit een dis onsteking op! oppassen dus.

vectra b (0), 20 jaar geleden

Kan het alleen aan de bobine liggen of zijn er ook nog andere dingen ik lees ook wat over een klep lfr egr maar waar zit die.En dan wou ik ook nog even vragen wat het potje is die boven op het uitlaat spruitstuk zit er gaat ook een klein slangetje heen.En waar dient deze pot voor.Het is treouwens een 16 16 v motor.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

deze is voor de secondaire lucht injectie. dwz dat er bij koude start lucht in het uitlaat systeem wordt gepompt.

vectra b (0), 20 jaar geleden

Beste Opeltje ik wou je even wat vragen.Mijn auto is bij de garage geweest en hebben ze iets schoon gemaakt het zat dichtbij de benzine leidingen op het blok met een konisch puntje hij zat vast met 2 tork boutjes wat is dit voor onderdeeel en wat doet dit onderdeel.Alvast bedankt voor de info.

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

waarschijnlijk de stationair regelaar (lfr)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.