Opel kadett 1.3I: schudden

Bouwjaar: 1989

waar ik mij de laatste tijd steeds meer aan begin te storen is dat asl je gas geeft of gas loslaat de hele auto schudt.
het is een beetje te vergelijken met een te hoge versnelling in een te lage snelheid. komt overigens bij veel oudere opels voor.
er staat nu 192000km op de teller.

waar kan dit nu allemaal aan liggen, motorophangrubbers o,i,d, ?

groetjes,
martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

inderdaad de motorophanging,aandrijving,wielophanging..

Kadett89 (0), 20 jaar geleden

Hier ook een mooie 1.3i uit '89 (die van jou ook metallic licht blauw met her en der wat roest?). Ook deze schokt flink bij plots gasgeven of loslaten, zelfs in z'n vijf. Ik vermoed dat de ophangpunten(rubbers) teveel speling vertonen. Ze zullen allicht niet al te veel kosten maar het lijkt me nogal gepruts ze allemaal te vervangen (en een beetje weg gegooid geld). Dus gewoon subtiel met het gas en de koppeling in de weer en rijden tot het echt niet meer kan.

mvdkant (0), 20 jaar geleden

ik ben er een beetje mee bezig. binnenkort wordt er een dorpel gelast +/- 70 cm roest vanaf het achterwiel ( gewoon apk goedgekeurd ) en dat kost mij 30 euro's.
aangezien bij mijn kadett hier en daar dingen moeten worden gerepareerd en het uiteindelijk allemaal niet zo idioot veel kost wil ik hem graag repareren en er zo lang mogelijk mee door blijven rijden.
afgezien van de dorpels, rechts is al gelast zit er aan mijn kadett verder nergens noemenswaardige roest en rijdt de auto ook fijn. daarom dat ik graag deze punten nog wil nakijken en repareren.

groetjes,
martin.

mvdkant (0), 20 jaar geleden

volgens de opel garage ( wat een eikels trouwens, denken dat het aan de onsteking ligt die pas geleden is vervangen terwijl ik de ophanging van het motorblok zelf bedoel ) kan het niet aan de motorophangrubbers liggen want de auto is net goedgekeurd en bij de apk kijken ze ook naar de motorophanging. het schudden van de auto bij gas geven ligt dus niet (volgens opel) aan de ophangrubbers.

zal het te maken kunnen hebben met speling van de tandwielen van de aandrijfassen??

groetjes,
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.