Opel Astra: Schurend geluid bij opel astra h station 1.9 cdti

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z19DTL-DPF

Hallo,

Ik heb sinds oktober een Opel Astra H Station 1.9 cdti in mijn bezit, en er staat op dit moment zo'n 60.000km op de teller.

Nu hoor ik sinds een tijdje een licht schurend geluid, naar mijn mening komt het geluid van (links)voor ergens onder de motorkap vandaan.

Dit geluid treed onder andere op als ik vanuit de 2e versnelling fors optrek naar de 3e versnelling, dan hoor ik het geluid op het moment dat ik de koppeling intrap.
Het klinkt een beetje alsof er nog iets nadraaid wat een schurende geluid maakt, het is maar heel kortstondig en bijna nauwelijk hoorbaar.

Ook treed dit geluid soms op als ik in de 2e versnelling rijd waarbij ik ongeveer 3000 toeren maak (eigenlijk teveel toeren voor deze versnelling, maar soms niet onderuit te komen in het stadsverkeer of files)

Ook treed het geluid soms op als de motor stationair draait waarbij ik de koppeling geheel heb ingetrapt en vervolgens flink gas geef.

Kan iemand mij vertellen wat dit geluid is en waar het eventueel vandaan komt.

Vooralsnog valt mijn auto in de G2 garantie en volgende week staat een onderhoudsbeurt bij de garage gepland dus alle info is welkom zodat ze er bij de garage mee aan de gang kunnen.

Alvast bedankt


************* toevoeging*******************
Soms nadat ik gereden heb en ik parkeer mijn Astra dan klinkt er na het uitstappen een zoemend geluid welke na enkele seconden (zo'n 10sec) verdwijnd, dit gebeurd niet altijd maar wel regelmatig.
Het is niet de koelventilator!!.
Tevens ruik ik daar soms een verbrand rubber lucht bij.
******************************************

Roynmgn

Geplaatst door Roynmgn (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Roy

Zo te lezen denk ik dat het je turbo is die je hoort.

Gr Stefan

Roynmgn (0), 15 jaar geleden

Stefan,

Het geluid wat ik hoor klinkt niet zoals het (fluitende geluid) zoals van de turbo dus denk dat het niet de turbo is.

groeten Roy

kleijn (0), 15 jaar geleden

toch wel makkelijk als je nog garantie hebt
laat je het lekker door de garage uitzoeken
zeker met g2 hele goeie service
mvg willem2

Roynmgn (0), 15 jaar geleden

Zojuist even iemand met verstand met mijn auto mee laten rijden, en het zou toch nog de turbo kunnen zijn zoals Stefan zegt.

Die zou het schurende geluid in de naloop maken, nu is gelijk mijn volgende vraag; moet dit niet soepeltjes verlopen?, indien dat het geval is word het tijd om eens met de garage om de tafel te gaan zitten aangezien dit best een duur onderdeel is, hopelijk valt dit ook onder de G2 garantie.

Roynmgn (0), 14 jaar geleden

De auto is inmiddels al 2x terug geweest naar de Opel garage, daar horen ze inmiddels ook het geluid maar kunnen het niet plaatsen.

Wel hebben ze verschillende onderdelen nagelopen zoals controle van de turbo op speling en de versnellingsbak maar dit heeft niet tot een oplossing geleid.

Inmiddels is de auto ook gaan inhouden als ik in de 2e of 3e versnelling rij en dan treed het vooral op tussen de 1700 en 2500 toeren, het vloeiend rijden is er nu ook niet meer bij, ik begin steeds meer te balen van deze auto!!,

De volgende stap is om de auto a.s. zaterdag naar de dealer te brengen waar ik hem gekocht heb en hun nog een kans te geven, maar vooralsnog staat de auto bijna meer in de garage als dat ik er mee rij (bij wijze van spreken).

nu maar hopen dat ze het vinden, ik hou jullie op de hoogte

kleijn (0), 14 jaar geleden

ga voor zeker laat hem keuren anwb dekra

Roynmgn (0), 14 jaar geleden

De auto is inmiddels weer 2 weken weg geweest bij de dealer waar ik hem gekocht had, daar zeggen ze het geluid niet te horen en zodoende is er ook niets aan te doen......,

Ik hoor het geluid nog steeds en word er zo langzamerhand gestoord van, bij de dealer geven ze het advies om nog even door te rijden en te kijken of het geluid erger word en dan in September terug te komen voordat de garantie afloopt dan kijken ze hem nog eens na.

Maar goed heb inmiddels in eenzelfde soort auto gereden (zelfde motortype/ bouwjaar/ etc) en daar kan ik het geluid niet opwekken, terwijl ik het in mijn auto om de haverklap hoor en kan opwekken.

Wel hebben ze het zoemende geluid opgelost, dit bleek de turbodrukregelaar te zijn die niet helemaal correct functioneerde (hij bleef natikken volgens het reparatie rapport).

Ik ga denk ik binnenkort maar eens langs een "gewone" garage en geen Opel garage en laat daar eens een diagnose stellen misschien kunnen deze mij van dit probleem afhelpen.

Ik ga jullie wederom op de hoogte houden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.