Opel Sintra: Sintra wil niet starten

Bouwjaar: 1999

Na het inbouwen van een nieuwe ruilmotor wil de auto niet meer starten. Alarm schakelt netjes uit bij druk op knop. Startmotor gaat rond en de benzinepomp zet systeem op druk, maar daarna is er geen vonk vanuit de ontsteking om de motor te laten draaien.
Is er iemand die weet waar ik het moet zoeken? Krukas sensor is al vervangen met geen resultaat. Oude motor heeft nog gelopen voor de ruilmotor is gemonteerd. (weliswaar slecht, maar hij liep) Ruilmotor is van bouwjaar 1996, auto is van 1999. Alvast bedankt voor iedere reactie.

harm.alink

Geplaatst door harm.alink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Sintra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Misschien een rare vraag maar heb je wel een vervangende motor gemonteerd met dezelfde motorcode, omdat je bouwjaar van '99 is en de motor van '96 lijkt mij niet juist.

PS wat voor motor gaat het eigenlijk om, kan ik nakijken of de motorcode hetzelfde is.

mvg Reinder

harm.alink (0), 18 jaar geleden

Motorcode van de motor die defect is is: 3.0 90400205 / 21K98 en van die van 1996 is onbekend. Zit achter de startmotor. Kan iemand mij de verschillen vertellen. Sensoren die er extra opzitten of de computer die anders is dan die uit 1996. Alle hulp is welkom. Motor is 3.0L V6.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

De oude motor is dat een 3.0 16V ?

De nieuwe is een totaal andere motor uit wat voor auto komt die?
Waarschijnlijk komt je elektronica en je ecu in de problemen hierdoor, heel andere waarde's.
Als je een exact dezelfde motor ophaald met dezelfde motorcode dan moet het goed gaan.

suc6 Reinder

harm.alink (0), 18 jaar geleden

De nieuwe motor is precies dezelfde als de oude alleen van bouwjaar 1996. Mechanisch gezien is er geen verschil. De ontsteking geeft geen vonk af. Alle sensoren van de nieuwere kapotte motor zijn inmiddels overgezet. Zonder resultaat. Kan u mij misschien aan een elektrisch schema helpen. Is er een mogelijkheid om de startonderbreker te omzeilen? Alvast bedankt.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Harm,

Welke motorcode staat er op je kenteken bewijs?
Je mag ook je kenteken even vermelden, dan kan ik er ook wel achterkomen, en kijken of ik schema's voor je heb.

ik hoor wel van je.

Groeten Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Sintra of stel zelf een nieuwe vraag.