Opel Meriva 2011: Slecht aanslaan bij eerste maal starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A14NEL, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 88

Mijn auto slaat heel moeilijk aan na ongv 20 -30 sec starten dan begint hij op 2a3 cylinders en als hij loopt is er geen probleem meer de hele dag , het is alleen s,morgens bij eerste maal starten ,dan is er ook het vreemde dat bij contact aan de temp meter op 90 gr staat en onder het rijden beweegd naar 95 gr en terug ,auto is al 2 keer uitgelezen en men denkt de startonderbreker ,ook al met res sleutel gestart geen verschil ,heb thermostaat al verv invm temp schommeling had dit 3 jaar terug ook maar helpt ook niet .alvast bedankt voor jullie advies .

Touringcar

Geplaatst door Touringcar (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Startonderbreker veroorzaakt niet het lopen op 2 of 3 cylinders. Dus dat is het niet, lijk mij.
Als de auto koud is, hoort de temperatuurmeter niet naar 90 graden te gaan als je het contact aanzet.
Dat is een defecte koelvloeistoftemperatuur sensor, of een defecte meter of defecte bedrading.
ALS (grote als) deze koelvloeistof temperatuur sensor zowel het dashboard als de motorcomputer van informatie voorziet dan zit daar het probleem met het slechte aanslaan bij de 1e start.

Is de auto al eens koud uitgelezen na een nachtje buiten slapen? Met name de diverse temperatuur sensoren? Wie is "men" die je noemt? Een Opel-dealer of universeel of vrienden en kennissen?

    Probleem is opgelost door eerst stekker van temp sensor los dan slaat de motor gelijk , dus sensor vervangen en slaat nu gelijk weer aan . bij deze bedankt voor het advies Gr Touringcar . - Touringcar (0), 3 jaar geleden
    Bedankt voor de Feedback. - oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

kaleido 1 (1575) PRO, 3 jaar geleden

Brandstofdruk kan ook nog het probleem zijn , systeem hoort onder druk te blijven, voor de rest ga ik mee met Oldford.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.