Opel Corsa : slecht lopen en geen gas kunnen geven bij Corsa-B X1.4XE

Deze auto kwam bij ons binnen nadat er al door diverse andere bedrijven (onder andere een dealer) naar gekeken was en de oplossing nog niet gevonden was.
De klant vertelde dat hij de motor had schoongespoten (afgespoeld met water) en dat daarna de problemen onstaan waren, eerst niet goed meer opnemen, daarna steeds slechter aanslaan en geen gas meer kunnen geven en geen vermogen. Volgens de klant waren alle stekkers al gereinigd, bougiekabels vervangen maar nog geen verbetering, alleen maar slechter geworden, de auto slaat nu zelfs helemaal niet meer aan.

Na eerst de storingen uitgelezen te hebben (geen bijzonderheden) de meetwaarden bekeken, en hieruit bleek dat de wagen als je hem eenmaal lopend had ( 400 t/m; geen gas kunnen geven) geen onderdruk in het spruitstuk had. Na diverse valse lucht lekkages opgelost te hebben (kun je ook zo lekker bij met een 16-klepper) weinig tot geen verbetering. Distributie timing gecontroleerd, stond goed op tijd op de poelie en nokkenastandwielen.

Om een lang verhaal kort te maken, na heel wat tijd verder gezocht te hebben, begon ik tocht te twijfelen aan het ontstekingstijdstip, dus de krukaspoelie maar eens losgehaald om te zien of die goed gemonteerd zat. Toen bleek dat het krukastandwiel van de distributie helemaal uitgeslagen was op de krukas, en de distributie en ontsteking dus helemaal niet op tijd stonden. Het bleek dat Opel ook een modificatie op het tandwiel had uitgevoerd en dat je een ander tandwiel kreeg als er origineel op zat. Na montage van het tandwiel en de distributiedelen liep de auto weer goed en kon je weer gas geven. Het hele probleem bleek dus niets te maken te hebben met het schoonspuiten zoals de klant dacht, dat was gewoon toeval.

Conclusie: als je de distributie kontroleerd is het soms de moeite waard om even te kijken of de tandwielen ook nog goed zijn.

Groeten Nico.

ernst2884

Geplaatst door ernst2884 PRO , lid sinds 21 jaar geleden

1 Reactie

Siem Bijman PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor je bijdrage Nico. Hier hebben we allemaal weer wat aan.

Siem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.