Opel Zafira: slecht lopen zafira

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X1.8XE1

Hallo,

We hebben hier een opel zafira X1.8XE1 automaat met een matig motor vermogen het is net of bij vollast het vermogen wordt tegen gehouden de auto schokt dan ook licht voor mijn gevoel loopt de auto beter als je net geen volgas geeft.

De klacht bestaat al langer en de klant is bij de opel dealer geweest waar de lambda sensor vervangen is helaas zijn alle opel vestigingen hier gesloten want ze hadden de klant verteld dat het ook nog de lmm kon zijn of het motor stuurapparaat.

De lmm hebben we gruild met een andere zafira die wel goed loopt volgens de tester zijn de waarden gelijk het vermogen blijft ook hetzefde
Ook hebben we de EGR klep verwisseld omdat deze volgens de tester wat traag reageerde ook geen verbetering
Tevens hebben we het brandstof filter vervangen dit zat potdicht, ook zijn de bougies vervangen en het bobine blok geruild.

Tot op heden hebben we geen vooruitgang geboekt.
Zou het dan toch de ECU kunnen zijn of heeft iemand al zo'n probleem gehad zoniet zal ik het stuurapparaat op stuuren naar ACtronics

Mvg. Dennis

van lin

Geplaatst door van lin (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 14 jaar geleden

ecu is bekend probleem. Check effe via "zoeken" in de topics

slug.nl (0), 14 jaar geleden

Check de luchtmassameter eens.

Hans4040 (190) PRO, 14 jaar geleden

[quote=slug.nl]Check de luchtmassameter eens.[/quote]
De lmm hebben we geruild met een andere zafira die wel goed loopt volgens de tester zijn de waarden gelijk het vermogen blijft ook hetzefde


goed lezen.....
moderator.

Opeltje (0) PRO, 14 jaar geleden

enne.....................bekijk de lamda regeling een goed. als deze achterblijft moet je de brandstofdruk eens goed controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.