Opel Vectra: Slecht starten 2.0DTL

Bouwjaar: 2000

Beste mensen,

Met koud weer als hij voorgloeid dan start hij vrijwel direct maar loopt circa 1-2 minuten onregelmatig. Lijkt af en toe een slag over te slaan. Er komt ook een hoop witte rook uit de uilaat. Rook ruikt naar diesel en word snel minder. Vaak gaat het motorlampje branden, deze dooft vanzelf weer en meestal gaat hij uit zodra je een keer gas geeft. Soms gaat het lampje ook aan bij warmer weer. Wat is wijsheid. Zomers loopt hij wel meteen mooi rond. Ik denk er aan als eerste de gloeibougies te controleren, hou doe ik dit. Wat kosten nieuwe ongeveer, moet ik ze altijd alle vier tegelijk vervangen. Waar kan het probleem nog meer vandaan komen.

Alvast bedankt.

Tijmen11438

Geplaatst door Tijmen11438 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kasperht (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad: er was één gloeibougie die niet werkte. Je motor loopt dan op 3 cylinders, tot de temperatuur na een minuutje ofzo hoog genoeg is om ook de 4e cylinder te doen ontbranden.

Je kan de bougies testen door er spanning op te zetten. Ze moeten gelijk mooi rood-gloeiend worden. Ik weet alleen niet bij deze auto hoe makkelijk je bij de bougies komt....nieuwe zijn meestal aardig aan de prijs (25-40 euro per stuk excl. montage).

In mijn geval waren de gloeibougies nog relatief nieuw, waardoor we ervoor gekozen hebben enkel de defecte te vervangen. Als gloeibougies toch al een lange tijd gefunctioneerd hebben kun je ze ook alle 4 gelijk vervangen, heb je in elk geval niet meer het risico dat je over een tijdje hetzelfde probleem weer hebt, en weer alle bougies moet verwijderen en testen...

Tijmen11438 (0), 19 jaar geleden

Kasper,

Ik ga als ik tijd heb de gloeibougies eruit halen en testen, word vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.