Opel opel vectra 1.6 xel: Distributiesnaar vernieuwen

Bouwjaar: 1997

Ik wil mijn distributiesnaar vernieuwen.
Is dit zelf te goed te doen??

groef030

Geplaatst door groef030 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

alles is te doen maar ik zou er wel mee uitkijken een tand verkeerd en je hebt motorschade en dan ben je 1000 euro verder dus let op waar je aan begint. basje

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Goed merken das het halve werk! Dan kom je precies uit qua aantal tanden. Bij het spannen omdenken dat de poellies niet verdraaien!!!!!

mvdkant (0), 19 jaar geleden

er zitten merktekens op de poelies, geeft meer zekerheid dan afmerken omdat het motorblok doorgaans vuil is van olie, vet en straatvuil.
d. riem moet als ik het goed heb op spanning gebracht worden met de waterpomp.

gr.
martin.

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Snaar wordt gespannen met een spanrol. Alle rollen incl. spanrol ook vervangen! Teken van de krukas staat op de poelie en op de deksel ( onderin). Tekens van de nokkenastandwielen moeten dan recht tegenover elkaar staan. Spannen met de spanrol tegen de richting van de klok in totdat de pijl recht tegenover de V-inkeping van de achterplaat van de spanrol staat en dan vastdraaien met de bevestigingsbout.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.