Opel Astra: Slecht starten bij koude motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Hallo,

Mijn auto (astra g 1998 1.4) heeft telkens moeite voor te starten als deze koud is. bij een warme motor start de auto zonder problemen. als ik de auto probeer te starten dan heeft ie tot ongeveer 5-6 sec nodig voordat hij effectief start. je hoort dat de auto wil doorstarten maar wilt niet. batterij is al vernieuwd naar een iets zwaardere versie maar het probleem blijft aanhouden. zou de startmotor het probleem kunnen zijn? of zijn er nog andere dingen die ik 1st kan uittesten?

dvk

Geplaatst door dvk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Hallo

Indien de motor zijn normale toerental met starten maakt,hoef je het niet te zoeken in de startmotor..

Het lijkt wel of hij bij koude motor te weinig brandstof krijgt,waardoor hij moeizaam aan wilt slaan..

Dit zou een niet goed werkende temperatuur sensor koelvloeistof kunnen zijn,

Ook kan het probleem in de brandstofdruk ( regelaar ) zitten.

Anders de auto even laten uitlezen.

Gr Stefan

dvk (0), 15 jaar geleden

hmm, nu da ik er zo over nadenk. af en toe lijkt het alsof de auto moeilijk wilt aanslaan en dat ie inderdaad te weinig toevoer krijgt.
alvast bedankt voor de reactie

dvk (0), 15 jaar geleden

heb nog een bijkomende vraag.

is het normaal dat mijn toerental mijn gaspedaal niet kan volgen? wat ik erbij bedoel is: als je bv in de file staat en moet wat gas geven voor vervolgens terug te stoppen dan gaat de toerental omhoog en blijft er wat zweven voor vervolgens stilletjes naar 800rpm te gaan. de gasklep en stappenmotor is een half jaar geleden eens gekuist geweest maar het probleem blijft zich voordoen.
kan dit ook te maken hebben bij die brandstofregelaar of is dit iets anders. uitlezen heeft niets geholpen bij dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.