Opel Zafira: Slechte MW ontvangst radio

Bouwjaar: 2000

Dankzij dit forum kon ik de slechte MW ontvangst (pure storing)van mijn nieuwe Pioneer radio oplossen. Weliswaar onder Vectra genoemd maar blijkt ook voor de Zafira te gelden. Namelijk de antenneversterker wordt pas gevoed vanuit de radio als deze aanstaat. De bij de Pioneer meegeleverde verloopadapter had de blauwe draad die vanuit de radio eventueel pin A5 van de ISO steker voedt, en dus de antenneversterker van spanning voorziet, niet standaard doorverbonden. Bij Pioneer wist men geen raad met mijn probleem maar na zoeken op dit forum vandaag de blauwe draden van de verloopadapter doorverbonden en voila! Prima MW ontvangst. De FM ontvangst leed er echter nauwelijks onder. Een ieder bedankt die ooit een bijdrage heeft geleverd en mogelijk zijn met dit bericht ook anderen te helpen.

Geplaatst door

hoogfrequent (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

richard geef het ook even door aan pioneer als er dan nog meer mensen zijn die contakt op nemen met hen hier over hebben ze er een andwoord op zijn er toch nog meer mensen geholpen.

gr tijne

tijne 0

18 jaar

De klantenservice van Pioneer is van de week door mij al op de hoogte gesteld evenals een andere info site over caraudio. Deze laatste wist te melden dat dit ook bij VAG wagens voor komt.

hoogfrequent 0

18 jaar

ik heb ook een slechte ontvangst in mijn passat uit '99.
weet iemand welke kleur de draad van de antenneversterker heeft?

paul

paulqwerty 0

17 jaar

Als je een Pioneer radio hebt de blauwe draad volgen zoasl hierboven genoemd.

hoogfrequent 0

17 jaar

sorry, ik bedoelde aan de kant van de draadboom van de auto. had ik r niet bijgezet.

paulqwerty 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.