Opel Zafira: olie gebruik en niet starten

Bouwjaar: 2001

Ik rij een zafira 2.0 dth, 160.000km. Tijdens een rit van 200 km ging na 100km het check oliepeil branden. gestopt en 1 liter bijgevuld. na 60 km opnieuw, en weer en liter bijgevuld. dit gaat zo maar door. Bij aankomst -3Celsius en een paar uur later, bleek de auto niet mer te starten. lijkt erg op gloeiproblem maar dat zie j niet op het dashbord. na aanslepen de auto weer aan de praat gekregen en met een paar stops voor olie weer naar huis.
De uitlaat is roetzwart(olieverbranden). wat kan de oorzaak van het oliegebruik zijn? en heeft dit verband met het gloeisysteem?
# weken geleden heft de autoi een beurt ghad met APK en een luchtmassameter.

Groet.

Buy

Geplaatst door Buy (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

apktje (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk even naar je carterontluchting. Als deze verstopt zit, loopt de druk in het carter op en zuigt alle motorole naar binnen.

Buy (0), 18 jaar geleden

Hoe kan ik dit doen . ik ben redelijk technisch maar ben geen monteur. heeft dit ook met het niet starten te maken. dit is namelijk ontstaan nadat het olie zuipen.

20 minuten later:
Ik heb de slang links boven vanuit het carterdeksel nagekeken en deze was vrij. Ook de inlaat van de turbo was vrij. Wel wat olie sporen.

apktje (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Buy,
Het meest makkelijke is om even je olievuldop los te halen bij draaiende motor. Als je merkt dat bij het losdraaien druk ontsnapt, dan weet je dat er iets mis is met de carterontluchting. Ik heb het idee dat er ook motorolie op je zuigers terecht komt, waardoor het starten niet goed gaat. De slang van de ontluchting kan ook klemzitten of gedraaid gemonteerd zijn.(loopt deze niet onder het luchtfilter door bij dit model??) Ook is het mogelijk dat er een vacuumslang of carterventilatie verkeerd is gemonteerd (Monteurs zijn net mensen en maken ook fouten). Rijd anders even naar de garage waar de auto een beurt heeft gehad.

kasperht (0), 18 jaar geleden

Heb je steeds op de gok die liter toegevoegd, of heb je ook op de oliepeilstok gecontroleerd of het oliepeil ook echt bij/onder min stond voordat je er een liter bij deed?

Buy (0), 18 jaar geleden

Eindelijk de oplossing van het probleem.

Eeen ringetje (afdichting)onder de pompverstuiver is gaan lekken en daardoor verdween de olie in het brandstofsysteem. Via de retour leiding kwam de olie in de tank en hierdoor was starten niet meer mogelijk.
Na wat uurtjes en een paar onderdelen is alles weer OK. Nu maar wachten wat er nu weer gaan gebeuren. Of niet? Verkopen?

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Een Opel met een pompverstuiver?. Lijkt me niet. Maar goed: jouw probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.