Opel CORSA-C: slot 3e deur (dus achter).

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Ondanks regelmatig smeren werkt het slot van de 3e deur ineens moeizaam en "knerpend". Lijkt me kapot, na zoveel jaren niet zo gek m.i. Misschien kan ik dat zelf vervangen, na loshalen van de binnen-plaat van de deur. Voor de zekerheid: heeft iemand hier ervaring daarmee?
Bij voorbaat dank voor de reactie en al vast prettige Kerst gewenst!

hans9

Geplaatst door hans9 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Ik ben er zelf van als ik zo iets heb.
En de sloten moeten wel vervangen worden. Zou ik zelf kiezen om centrale deur vergrendeling in te bouwen of te laten doen. Zo lang als het contact het wel doet dan

hans9 (0), 6 jaar geleden

Dank voor de reactie David.
Centrale vergrendeling inbouwen (met ook meteen 3 nwe sloten) gaat me te ver voor deze al 15 jr. oude auto. Ik ben tevreden als ik dit ene slot kan vervangen en dat net als voorheen met de sleutel kan bedienen.

David Schutte (1) (0), 6 jaar geleden

Als de rest van de Deuren het wel doet dan licht het niet aan de sleutel. Dat versleten is zal zelf dan bij de sloop andere sloten halen maar wat die kosten weet ik zo niet

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Het slot demonteren is het werk niet want als u de bekleding heeft verwijdert ziet u meteen hoe het slot gemonteerd is. Vaak is dat met een schuifklem en de hevel die beweegt valt in het mechanisme die de klep ontgrendeld. Als u het slot gedemonteerd heeft kunt éénvoudig testen of het slot de oorzaak is door de sleutel in het slot te doen en te draaien gaat dat soepel dan is de ontgrendeling zelf de oorzaak en zal weer gangbaar gemaakt moeten worden.

hans9 (0), 6 jaar geleden

Bedankt Ronny.
Zo had ik het me voorgesteld en dat klopt dus. Ik ga het zo doen!
Fijne 1e Kerstdag gewenst.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Als het toch aan het slot ligt dan kan die ook uit elkaar maar zorg dan wel de de sleutel er in zit want anders is het einde oefening.

hans9 (0), 6 jaar geleden

Doe ik, bedankt!

hans9 (0), 6 jaar geleden

Ik begon er vandaag aan. Eerst moet de kunststof bekledingsplaat (met handgreep) er af. Die beslaat de volle breedte en begint uiteraard onder de achterruit. Zichtbaar zijn 2 schroeven, bovenaan li. en re. Met een lampje vind ik er nog 2 in de handgreep onderaan. Maar dan? Aan dat handvat kan ik de plaat nu wat optillen, maar meer niet. Mogelijk speelt de onderste schroef in het slot nog een rol, maar die eruit halen helpt niet. Het lijkt me niet goed om met een schroevendraaier onder de rand van de plaat te gaan wrikken o.i.d., dus daar sta ik dan...
Weet Ronny503, of iemand anders, hoe die bekledingsplaat er af komt?

hans9 (0), 6 jaar geleden

Update: Ik vond uiteindelijk toch een plek waar ik met een schroevendraaier met lap er om wat durfde te wrikken. Toen kwam de plaat stukje voor stukje toch los, met van die (eerder niet zichtbare) geribbelde druk-noppen er aan. Dát deel is dus opgelost.

hans9 (0), 6 jaar geleden

Alles wat ik zag bewegen ingevet en waar ik niet bij kon met WD40 ingespoten. Tussendoor vaak -met zachte hand- slot bediend. Wat uiteindelijk de truc deed, was het inspuiten met WD40 terwijl de achterklep omhoog stond en het dunne smeermiddel rechtstreeks erin kon zakken. Langzaam ging het steeds beter en uiteindelijk bewoog de sleutel weer makkelijk. Dus klus geklaard!

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Mooi om te lezen dat het gelukt is. Het lag dus niet aan het slot zelf maar aan de ontgrendeling van de achterklep. Wat dat betreft kunnen kleine oorzaken grote ongemakken veroorzaken. WD40 is geen wondermiddel maar als het probleem zich weer voordoet weet u in ieder geval wat de oorzaak is.

hans9 (0), 6 jaar geleden

En zo is het. Nogmaals bedankt en de beste wensen voor 2018!

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Graag gedaan en uiteraard ook de beste wensen voor 2018.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.