Opel opel vectra 1.8i: snelheidsmeter geeft 20km/u teveel aan

Bouwjaar: 1990

Beste mensen, ik ben in het niet altijd gelukkige bezit van een opel vectra A 18nz uit 1990. Nu irriteert het me al een tijdje dat de snelheidsmeter 20 km/u teveel aangeeft. Ook is het zo dat de waarde van de benzinemeter afhangt van de stand van de auto. Hoe zou ik deze problemen kunnen oplossen. Binnenkort wil ik nl. aan de auto klussen met een vriend die een smeerput heeft.
Alvast bedankt!

youri12374

Geplaatst door youri12374 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jospen (0), 18 jaar geleden

Misschien dat de verhouding van je wiel-band niet goed is ?
Hebben er andere banden onder gezeten toen ie het wel goed deed?

youri12374 (0), 18 jaar geleden

Denk niet dat dat het probleem is. De snelheidsmeter blijft ook af en toe haken en dat kan toch niet aan de wiel-band verhouding liggen?

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als wielverhouding niet goed is wordt de afwijking groter als de snelheid groter is. In dit geval is het een constant snelheidsverschil van 20km/u neem ik aan? Is dit probleem met die 20 km/u opeens gekomen, of is het gekomen nadat je iets aan het dashboard/versnellingsbak o.i.d. hebt gedaan?

Dat de benzinemeterstand afhangt van de stand van de auto is op zich normaal. Als ik bv. heuvelop reed daalde de tankinhoud met 5 liter volgens de meter en heuvelaf kwam dat er weer bij....

youri12374 (0), 18 jaar geleden

Het probleem speelt al een tijdje, ook al toen hij in bezit was van mijn ouders. Ik denk dat het snelheidsverschil steeds groter wordt bij hogere snelheden inderdaad. Het beste merk ik het bij Overschie, Rotterdam waar een 80km/u traject controle is en waar ik dus met het verkeer mee 100 rijd.
Als de wielverhouding niet goed is, zitten er dan verkeerde banden onder, te kleine diameter? En zou je hiervoor kunnen corrigeren?

kasperht (0), 18 jaar geleden

Wat voor banden heb je onder de auto? En wat zou er volgens het boekje onder moeten zitten (als je verteld welke uitvoering je hebt (GL, GT, GLS of CD) kan ik dat ook opzoeken?

De bandenmaat staat op de zijkant van de band. Is een code in de trant van:
175/60/R14
175 = bandbreedte in mm
60 = bandhoogte in % van breedte
14 = velgdiameter in inch
Als je deze getallen post kan ik wel kijken voor je of dat de oorzaak is van het verschil.

youri12374 (0), 18 jaar geleden

Ok alvast bedankt. Het is iig een GL uitvoering, maar als ik thuis kom van mijn werk -met de fiets- zal ik even kijken.

youri12374 (0), 18 jaar geleden

ok 175/70/r14

kasperht (0), 18 jaar geleden

Dat is de standaard-band voor deze uitvoering, dus een verschil in bandomtrek is in elk geval niet de oorzaak.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gewoon een andere teller plaatsen, deze gaan wwel vaker stuk, let wel op hetzelfde getal onderaan de wijzerplaat (w=....)

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.