Opel Corsa: Soms Weinig Trekkracht

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v Ecotec

Beste mensen,

Ik heb eerder al een vraag gesteld betreft het slecht lopen van mijn motor. Ik heb in het begin problemen gehad met het slecht lopen bij een laag toerental, dit is nog niet helemaal verholpen. Ik heb hem laten uitlezen en kreeg de foutmelding van mijn lambda-sensor. Die heb ik vervangen en liep een heel stuk beter. Daarna heb ik hem opnieuw laten uitlezen en kreeg de zelfde melding maar de lambda-sensor is in dit geval niet kapot. Ik heb daarna eens alle bougies vervangen en toen liep hij eigenlijk redelijk goed. Nu is het zo als ik de auto `smorgens wil starten lijkt het alsof hij op 3 cilinders rijdt maar heeft totaal geen trekkracht. Als hij een stukje gelopen heeft en zet hem uit en daarna weer start loopt hij goed stationair. Als ik weg wil rijden en geef half gas kom ik met schokkende bewegingen vooruit, als hij eenmaal op toeren is loopt hij goed, als ik dan boven de 3000 toeren uitkom en geef dan weer volgas begint hij weer te schokken.

Beste mensen, wat kan dit probleem zijn?

Met vriendelijke groet,

Bjorn

Bjorn1988

Geplaatst door Bjorn1988 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bjorn1988 (0), 13 jaar geleden

Geen oplossingen voor dit probleem??

patje kadettje (0), 13 jaar geleden

motortemperatuursensor??
Juiste bougies gemonteerd?
EGR klep vuil of defect?

zijn een paar mogelijke oorzaken.

Bjorn1988 (0), 13 jaar geleden

motor komt gewoon op tempratuur en geeft het ook aan op het dashboard, zitten nieuwe bougies in en egr klep waar is die te vinden, is toch alleen bij een diesel als ik me goed kan herineren.

Is het ook mogelijk dat mijn lmm defect is, is namelijk een duur grapje dus wil het eerst even van jullie horen als dit een oorzaak kan zijn.

Graag hoor ik van jullie allen

kleijn (0), 13 jaar geleden

bougie kabels ?
al aan gedacht waarschynlijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.