Opel Corsa: Spannen distributieriem

Bouwjaar: 1994

ok

Corsa-rijder

Geplaatst door Corsa-rijder (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

span rol er op riem er op nieuwe water pomp er in dan ga je de water pomp zo draaien dat de pijl op de spanrol bij het merkteken staat dan zet je de pomp vast en draaj je de motor 2 rontjes met de hand(niet starten) dan kontroleren of de merk tekens nog goed staan en of de spanrol nog goed staat en anders bij spannen.

gr tijne
ps: de motor wel de goede kant op draaien zo als hij normaal ook draait.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

hoi gianni, even het volgende, als je hieraan werkzaamheden verricht monteer gelijk een nieuwe distributieriem ook al heeft ie maar 20000km gedraaid. soms gaat een riem al rond de 45000km kapot.

riem spannen gaat via de waterpomp. inkeping van de tandwielen gelijk zetten met de merktekens en riem erom leggen (sommige riemen hebben een draairichting dus let even op als je de riem erom heen legt) let op !!! als je de waterpomp gaat verdraaien (wat nodig is voor het afstellen van de riem) dan gaat de pakking lekken. monteer minimaal een nieuwe pakking of beter de gehele waterpomp met pakking. (waterpomp moet er toch uit vanwege de pakking). eventueel kun je nu gelijk de thermostaat vervangen want je hebt nu toch alles losgehaald.

als e.e.a. is gemonteerd draai dan de motor 2x rond met de hand. dit gaat erg zwaar, daarom kun je een ringsleutel of ratel op de poelie zetten van de krukas. controleer na deze 2 ronden of de merktekens op de tandwielen overeenkomen met de merktekens op het blok. klopt dit en de riem is voldoende op spanning dan kun je de motor starten. klopt dit niet dan de riem opnieuw monteren en alle merktekens opnieuw afstellen.
vergeet niet het koelvloeistof bij te vullen!!

groet,
martin

Corsa-rijder (0), 18 jaar geleden

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.