Opel Vectra: Spanrol + Tankje

Bouwjaar: 1995

HAllo,

Gisteren heb ik de distriebutietand - en multieriem met spanrollen vervangen van de Vectra A 18NZ. Hier zit een delco dynamo in. Nu heb ik een duits boek en daarin staat beschreven hoe je een multieriem moet spannen (V-snaar methode; Dynamo spannen), echter klopt dit niet met mijn situatie. Tevens komen de gegevens van dit type niet overeen met de boeken van de spare-parts dealers. Is het zo, dat net als bij het uitloop model van de Ascona, er onderdelen uitgeprobeert worden voor het volgend model? Overigens heb ik de spanrol zelf gereviseerd. Het gedeelte waarin het lager zit opgesloten, bestaat uit 2 helften die geklonken zijn. Ik heb de klinknagels eruit geboord, lager vervangen en er 4 boutjes met nylocmoeren er in gezet. De 2 helften nog wel even opgeruwd en ontdaan van rubber. Ik denk dat ik dmv deze actie, ongeveer 80 euri's heb bespaard! Over 100.000 km denk ik aan een nieuwe (wat is het Opel nummer van deze spanrol???).
Overigens vond ik het een klote werk om de multieriem te vervangen. Moest de motorsteun loshalen. Is hier een snellere methode voor? Wat een ***-constructie is dat. Zo'n constructeur moet gelijk ontslagen worden!!!

2e) Waarvoor dient het tankje in het rechter spatbord gedeelte?

ALvast bedankt,

biomus

Geplaatst door biomus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tankje

deze zit onder het luchtfilter, dit is een zogenaamde airbox, dit heeft met de inlaatluchtstroom te maken.

Willem

biomus (0), 18 jaar geleden

Nee Willem, die bedoel ik niet. Zit tussen het plastic beshermkast in de wielkast en het spatbord. De inlaatlucht wordt van voren aangetrokken bij de rechterkoplamp! Ik denk dat een opel monteur wel weet waar ik het over heb.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bio,

Is dat niet het koolfilter van de afzuiging voor de benzinedampen uit de tank.

Hans

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee hans die zit aan de andere kant, in het linker spatbord.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.