Opel Astra: speakers in hoedenplank sedan

Bouwjaar: 1997

hallo,

ik wil andere speakers in m`n astra f sedan bouwen en daarvoor wil de hoedenplank vervangen door een mdf plank. Alleen kwam ik na het verwijderen van de originele hoedenplanl tot de ontdekking dat er onder de hoedenplank een metalen plaat zit. mijn vraag is of ik hier zonder meer gaten in mag zagen voor de speakers en of dan de stabiliteit van de auto niet achteruit gaat ?

xian

Geplaatst door xian (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

patje kadettje (0), 18 jaar geleden

als je het niet te gek doet kan het wel,zeg zo 10 bij 15 cm moet kunnen,bij een Ascona ooit gedaan en nooit problemen gehad.

mvdkant (0), 18 jaar geleden

in mijn kadett, ook een sedan zitten in de metalen plaat 2 ronde gaten voor de speakers. geeft geen problemen maar wel een mooi geluid omdat de kofferbak fungeert als klankkast.

gr.
martin

abbeyrules (0), 18 jaar geleden

Ik heb in mijn vectra sedan ook gaten gezaagd voor de speakers. Viel niet mee (op zijn kop in de kofferbak en al die rare bochten/heuvels in het metaal). Let op dat er kabels kunnen lopen (achteruitverwarming etc)

xian (0), 18 jaar geleden

allereerst bedankt voor de reactie, ik ga vanavond maar eens beginnen met zagen, en ik denk dat je gelijk hebt leon en dat ik er wel ff mee bezig ben want het is vrij dik metaal en inderdaad allerlei raren bochten en op sommige stukken zelfs dubbel metaal waar de verlichting van de kofferbak aan vastzit.

patje kadettje (0), 18 jaar geleden

ik heb het met een klein slijpschijfje gedaan,van boven af.

xian (0), 18 jaar geleden

ik doe het inderdaad ook van bovenaf, met een dremel gaat vrij makkelijk alleen erg traag en na gisteravond 1 1/2 uur te zagen ben ik nu ongeveer halverwege :)

abbeyrules (0), 18 jaar geleden


Ik had het redelijk snel voor elkaar met de decoupeerzaag, maar koste wel een aantal zaagjes. Die knapten af als de hoek te scherp werd tijdens het zagen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.