Opel Astra: speelt de stand van het vliegwiel een rol ???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 dti y17dt

heb mijn vliegwiel verwijdert daar ik mijn oliekeerring van de krukas wou veranderen .

waar ik echter niet aan gedacht heb is om het vliegwiel af te tekenen . speelt dit een rol of niet , daar men spreekt over een krukaspositiesensor ipv een vliegwielsensor vermoed ik dat dit geen problemen geeft hoe het vliegwiel gemonteerd staat .

daar ik meestal met de vag groep werk weet ik dat je bij deze het vliegwiel niet kunt verkeert zetten , door de stand van de bouten .

hopende op reaktie

mvg

stoffel10

Geplaatst door stoffel10 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Stoffel er worden bij dit model motor geen signalen van het vliegwiel gehaald en er is ook geen 'pasbout' dus en ook geen steek verschil.....dus. Succes.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

In theorie zou het kunnen dat het vliegwiel gebalanceerd is op de krukas. Daarom is bij de vag groep dit ondervangen door een vaste montage en dat het gewoon niet anders kan.
Vaak zet ik toch een centerpunt al is het maar voor mijn gevoel.
Auto's met vliegwielsensoren hebben eigenlijk altijd wel een referentiepunt of centreerstift e.d. zoals je vaker gemerkt heb.

stoffel10 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie jongens !!!

Ik was aant twijfelen omdat ik ter hoogte van de starterkrans merktekens zie zoals je kunt vinden bij oudere benzinemotoren voor de ontstekingsvervroeging !
Ben nu toch beetje gerust gesteld want zoals jullie wel zullen weten is zo een boite van dit type nu ook weer niet op een half uurtje gede-en monteert hé!

mvg

Cristoph

muti 28 (0), 14 jaar geleden

heyy
foutcodes p1515 en p1660 ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.