Opel Astra: spontaan uitval op snelweg

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z1.6XE

Mijn astra g njoy sloeg vorig week vrijdag spontaan af op de A12. Ik reed zonder problemen van zoetermeer naar utrecht 80km zone en ineens sloeg de motor af. Alles werkt toen niet meer, ook mijn remmen niet. Gelukkig kon ik nog stoppen met behulp van handrem op de vluchtstrook. Na paar keren te proberen te starten, start het eindelijk weer.

historie:
- 1,5 tot 2 jaar terug had ik egr klep vervangen
- half jaar terug, zelfde probleem, maar de motor start niet meer. egr klep verstopt en grondig schoongemaakt door een monteur. Daarna nog brandstofreiniger toegevoegd in de benzine.

Laatste dagen reed ik zonder problemen. Geen mangnement lampje. Maar wat wel opviel is de display van de boordcomputer, 1 vertical streep uitval op verschillende posities bij opstarten. Weet iemand hier een oplossing?

groet Kevin

Mokkie

Geplaatst door Mokkie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CorsaC (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk toch eens de egr controleren.
Als je rustig rijdt met de auto komt verstopping vaak voor.
Jos

Mokkie (0), 14 jaar geleden

Bedankt, is er een oplossing hiervoor om dit te voorkomen? Elk half jaar controleren en laten schoonmaken kost toch engergie en geld.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Maar je remmen werken niet meer ? staat blijkbaar los van de 'motorstoring'

Mokkie (0), 14 jaar geleden

Mijn remmen worden waarschijnlijk elektrich bekrachtigd.

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

als de motor uitvalt dan is je rembekrachtiging weg, hij remt dus nog wel maar je moet dan erg veel kracht zetten, ook je stuurbekrachtiging valt uit als de dynamo niet draait.

Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.