Opel Astra: geen remvloeistof vervangen bij 180.000 beurt ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Krijg net een vreemd telefoontje van de opel dealer, of ik de remvloeistof wil vervangen, volgens hem zit dat niet in de 180.000 km beurt a 326 euro, klinkt mij een beetje vreemd in de oren, weet iemand dat ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Mark,

Hij zal vastgesteld hebben dat je remvloeistof aan vervanging toe is. EN belt daarvoor keurig eerst naar je op voor toestemming.
Maar voor het verversen van remvloeistof, 326,- ???? lijkt me aan de hoge kant. Of is dit voor de complete servicebeurt.?

Advies; als dit inclusief servicebeurt is, doen. Als alleen de remvloeistof verversen 326,- moet kosten, zou ik dit overleggen, en desnoods elders laten doen.

Ralf

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik laat de astra een grote 180.000 km beurt geven, nu belt de dealer op met de mededeling of ze de remvloeistof moeten vervangen en daar extra kosten voor in rekening mogen brengen, hij beweerd dat het remvloeistof vervangen NIET bij de allerduurste 180.000 km beurt a 326,- euro inbegrepen is.

Ik vind dat een beetje vreemd, wat zit er dan wel inbegrepen in de allerduurste beurt bij de opel garage ?

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Standaard grote beurt, dus luchtfilter bougies, olie, oliefilter, brandstoffilter, algehele controle, de APK zonder afmeldkosten en 4-gastest.

Bij twijfel even een andere dealer opbellen, volgens mij zit dit er i.d.d. niet in

Gr. Arjan

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Mark,

VRaag hem dan eens; waarom die remvloeistof vervangen moet worden.
Als jij altijd bij deze dealer, je auto aanbiedt voor regulier onderhoud, en hij houdt zich aan de voorgeschreven ´vervang/ en controlepunten´ dan had hij dit verversen destijds al gedaan.
Kijk in je onderhoudsboekje (OF en ) wanneer dit is gebeurt.

Maar kostte dit nu 326,- extra, of totaal.? Anders gewoon doen, anders volgende keer; remcilinders etc.

S6.

longdude6634 (0), 14 jaar geleden

Beurt kost 326,- Remvloeistof is meerprijs, moet 1 keer in de 2 jaar gebeuren dus inderdaad check je boekje.

Arjan

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

Remvloeistof vervangen moet elke 2 jaar en in bergachtig gebied (Duitsland, Oostenrijk) zelfs elk jaar.
Kosten ongeveer €85,=

mvg,
Hans.

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

85 euro voor dot 4 vloeistof vervangen, toe maar, da's nog geen 10 euro aan vloeistof en 75 euro voor een half uur werk ??

er blijkt overigens 'ineens' alles mis te zijn, de achteruitrij verlichtinsschakelaar is kapot, vreemd want die deed het diezelfde ochtend nog prima, de outlaat zou voor bj de flens los zijn, vreemd maar dta was niet voordta ik hem bracht, de stelschroef van de koplamp zou ineens kapot zijn enz enz, da's de laatste keer dat ik daar geweest ben want ik krijg zeer sterk de indruk dat ze werk voor hunzelf aan het veroorzaken zijn.

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik weet natuurlijk niet de staat van jouw auto, maar ik vind het wel netjes dat ze eerst even bellen voordat ze de remvloeistof gaan verversen. Ze hanteren bij Opel dus standaard prijzen voor een servicebeurt.
Beter jou eerst te bellen voor akkoord, dan later geconfronteerd met een tegenvallende rekening.

De genoemde punten kunnen natuurlijk niet "ineens" defect zijn, deze zullen al langere tijd slechter zijn, alleen heb jij dit nog niet gemerkt. Daarvoor is natuurlijk zo´n servicebeurt, dat je weer kunt rijden tot de volgende beurt.

S6.

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat ik het zo zeggen iederekeer dat ik bij deze officieele opel garage kwam (2 keer jaar achter elkaar) zat de uitlaat los aan de flens en moest het gelast worden $$, toen drie jaar bij een andere garage geweest en geen enkel probleem(helaas is deze garage gestopt dit jaar), nu weer naar de officieele opel garage geweest en wat denk je nu weer de uitlaat bij de flens los en of ik het even voor 92 euro wilde laten lassen, ik heb gezegd dat ze erin konden stikken samen met de hele waslijst wat er volgens hem allemaal mis was, zogenaamd stelmechanisme kapot terwijl hij in het voorjaar een apk heeft gehad en er niks mee aan de hand was, remlichtschakelaar kapot terwijl hij s'ochtends nog wel werkte enz.

Ik kan eigenlijk geen andere conclusie trekken dat ze daar hun eigen werk aan het creeren zijn, toch maar weer opzoek naar een betrouwbare garage.

En dat ze belde is logisch, ik heb van tevoren gevraag wat de beurt koste en dat was 326 euro (ook als ik geen apk wilde en dat wil ik niet want die heb ik in het voorjaar al laten doen) en dat als er iets zou zijn ze mij moesten bellen, en dat is maar goed ook anders had er stiekum een paar honderd euro bovenop gekomen.

Mark

Siem Bijman (140) PRO, 14 jaar geleden

Jongens, de vraag is beantwoord.

En over de kosten bij deze dealer kunnen we nog lang napraten, maar daar is deze site niet voor opgezet en tevens kan er geen hoor-en wederhoor worden gegeven, dus bij deze sluiten we dit topic.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Onvrede over de dealer is meer iets voor een consumentensite zoals radar of kassa dan voor Problemcar. De dealer heeft op zich keurig gehandelt door je te informeren over de punten die er volgens hen aan mankeren. Aangezien jij hen te verstaan hebt gegeven dit niet uit te voeren kun je nu bij een andere garage laten checken of ze nu de zaak flessen of niet. Je zal er in ieder geval verstandig aan doen om in ieder geval je remvloeistof te laten verversen en dat zal ieder universeel garagebedrijf ook kunnen (net als de beurt natuurlijk) dus ga eens kijken in de buurt voor een universeel bedrijf , vraag eens kennissen of buren waar die heen gaan en wat hun ervaringen zijn.
Dit is het enige advies wat ik hierop kan geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.