Opel Corsa: Stabilisatiestang vervangen (niet de pendel)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: z 12 xe

Geachte forumleden,

Ik zit met het volgende probleem. De corsa gaf een erg bonkend geluid. controle leerde mij dat een pendel die van de stabilisatiestanf naar de veerpoot liep losgeschoten was. Vervolgens nieuwe onderdelen gehaald. Bij de demontage blijkt dat het oog van de stabilisatiestang ( die van links naar rechts onder de auto loopt) is afgebroken. Kun je zonder het hulpframe te laten zakken de stabilisatiestang vervangen ?

met vriendelijke groet Marc

marc98

Geplaatst door marc98 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marc98 (0), 11 jaar geleden

Vervolg vervangen stabilisatorstang

Ik ben vervolgens aan de slag gegaan met het vervangen. Hierbij heb ik gelukkig medewerking gekregen van een lokale garagehouder. Ik mocht hier gebruik maken van de brug en gereedschap . (Mijn dank hiervoor ).

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is de stabilisatorstang te vervangen, zonder het subframe gedeeltelijk te laten zakken.

Gevolgde wekwijze:


Beugels met rubbers van de stabilisatorstang verwijderen ( dit is een torx , met een ringsleutel 10 is deze open te krijgen)
Nu de auto opheffen net achter het subframe.

De achterste 2 torxbouten van het subframe ( bij de deuren helemaal losdraaien en verwijderen)

De twee voorste torxbouten gedeeltelijk losdraaien . Aan de rechterzijde is deze verborgen achter een platic kap. ( deze eerst verwijderen)


De twee moeren waaraan de stuurophanging is bevestigd losdraaien. ( aan de bovenzijde vasthouden). De bouten niet verwijderen.). De stuurstangverbinding in de auto hoeft niet los te worden gemaakt.

spoorstangen aan beide zijden losmaken , zodat je meer ruimte krijgt.

Nu ontstaat er voldoende ruimte om de stabilisator stang te verwijderen.

Het is zelf te doen, maar niet zonder een hefbrug of bokken.

mvg marc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.