Opel Astra: stabilisatorstang

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7cdti

astra gtc maakt een klapperend geluid bij oneffen wegdek . Ik voel geen speling , maar toch verdenk ik de stabilisatorstangetjes . Kan iemand mij vertellen of ik hiervoor speciaal gereedschap voor nodig heb ? Of waar ik op moet letten ? Ik probeerde ze los te maken , maar ze zitten er scheef in en krijg ze er niet uit . Wil direct geen brokken maken , dus ik dacht ik vraag het even .
Iemand raad ?
Alvast bedankt !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen speciaal gereedschap, heb je ze aan beide kanten al los gehaald? Want dan wil de stabilisator omhoog nl.

Gewoon dop/sleutel 18 met een steeksleutel 17 om aan de achterzijde het kogelgewricht tegen te houden onderste en bovenste loshalen en je haalt hem er zo van tussen.

Je kunt ze trouwens testen door aan de stabilisatorstang te trekken in de buurt van het onderste kogelgewricht van je stabilisatorverbinding.

opelfan (0), 11 jaar geleden

ik heb ze inderdaad eerst allebei losgezet en dan zie ik hem omhoog komen zoals je zegt . Ik voel echt geen speling en heb zo'n vermoeden dat het een andere oorzaak is . Zal voor de zekerheid toch een nieuwe plaatsen en zien wat het resultaat is . Amper 64.000 km

Ik laat nog iets weten !

opelfan (0), 11 jaar geleden

probleem toch opgelost met nwe stabilisatorstang te plaatsen . Een extra krik eronder kan wonderen doen .
Bedankt voor het meedenken .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.