Opel Vectra: Start probleem Vectra GTS

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z2.2SE automaat, 108dkm

Hallo allemaal,

Pech op 1ste Kerstdag met mijn vectra-C GTS automaat!
Motor start niet met contactsleutel. Wel normale dasboard lampjes en klik van een relais, maar geen starten, ook niet met reservesleutel
Wel starten met contact aan en een testdraad 12V op startrelais. Dan werkt alles normaal, echter na ca 2 a 5 minuten stationair uitvallen en opnieuw dan niet starten met contactsleutel. Dit is twee jaar geleden ook al eens voorgekomen, maar na ca 10x sleutel omdraaien weer ok. Opelgarage wist het toen niet, en wil wel stuurcomputer vervangen met hoge kosten, maar weet niet of dit probleem oplost.
Ooit gelezen dat a) de startonderbreking met sleutelherkenning probleem zou kunnen zijn? Sleutel zou soms niet herkend worden? Ook dat er ergens een lage accu-spanning relais zit, die het probleem veroorzaakt.

Wie komt dit bekend voor en kan helpen?

Piet8976

Geplaatst door Piet8976 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 9 jaar geleden

En als je de schakelpook eens een paar keer heen en weer haald en weer probeerd te starten in de P ? zal het waarschijnlijk niet zijn , maar proberen kan geen kwaad.

Piet8976 (0), 9 jaar geleden

ferrie,

Bedankt voor goede suggestie, werkte helaas niet. Dus ik ben nog aan het zoeken naar een oplossing.

groet, piet

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik verdenk idd je sleutelherkenning..ook omdat ie na geforceerd starten niet door blijft lopen.
Maar dat zou een dealer moeten kunnen uitlezen op moment van niet starten,,,

Piet8976 (0), 9 jaar geleden

Vectra is inmiddels naar Opel garage getransporteerd. Na overbruggen defect relais automatische transmissie en wissen startcodes start auto weer maar herkend dan weer wel, dan weer niet, de stuurapparaten op de Can-bus. Opel denkt dat SIM moduul met sleutelherkenning de fout veroorzaakt en gaat deze vervangen voor gebruikt exemplaar omdat nieuwe €600 (!!) kost. Nieuwe software zou automatisch geprogrammeerd zijn door Opel programmeerapparaat en geen oplossing bieden.

Ben wel benieuwd of er toch ergens (waar?) een onderspanning-relais in de auto zit, die een start verhinderd bij te lage spanning. Dit heb ik ergens op een forum gelezen, weet niet meer waar.
Dit zou in combinatie met een slechte accu en spanningsval bij starten mogelijk ook de problemen kunnen veroorzaken omdat hierdoor de Canbus communicatie van slag zou kunnen raken (wegvallen spanning met contact aan).

Helaas gaat het een paar dagen duren.

Voor suggesties hou ik me aanbevolen!

Piet8976 (0), 9 jaar geleden

Opgelost Startprobleem Vectra-C 2,2 GTS!
Auto is inmiddels gerepareerd met nieuwe CIM moduul en 100% in orde. Moduul moest uit Duitsland bij Opel vandaan komen met 7 (!) dagen bezorgtijd. Erg duur ca €600 en dan nog de vele werkuren, mede door onbekendheid. Gebruikt exemplaar was niet te krijgen.
Oude moduul electronica bekeken, geen zichtbare fouten, is helaas zeer complex, nauwelijks te repareren (smd techniek, 2-zijdig) en vervult o.a. volgende functies: Sleutelherkenning/startonderbreking, startslot, richtingaanwijzer, cruisecontrol, verlichting, displaybediening, stuurschakelaars, CANbus hoge/lage snelheid, 433Mhz etc.

Gezien de hoge km-stand van dezelfde aangeboden auto's op marktplaats ( 220 a 350 d km !) en mijn 110 d km, zou mijn Vectra nog lang mee kunnen.Overigens in 12 jaar tijd weinig kosten gehad met zeer goede Opelondersteuning!

Bedankt voor de adviezen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.