Opel Astra: Start problemen Astra G 16. 16v 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16. 16v

Ik heb heel af en toe een start probleem met mijn Astra . De start motor gaat niet rond. Lampjes op het dashboard branden allemaal. Dus bij de laatste draai van het contact slot doet hij dus niks. En opeens doet hij het weer heel vreemd. Ik zit zelf aan het relais van de startmotor te denken of het contactslot maar ja het komt heel weinig voor . Iemand ervaring hier mee ? en hoe kom ik erachter dat het 1 van die twee dingen kan zijn ?
alvast bedankt !!

Ivo

vereecken

Geplaatst door vereecken (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Feejai (0), 17 jaar geleden

hallo, vereecken

Heb je wel eens naar de dikke kabel gekeken van je startmotor? of hij wel goed vast zit. OF roest? Als er roest is? Verwijder eventueel het roest weg.

Daardoor dat je startmotor af en toe wel pakt en soms niet pakt. Omdat hij gewoonlijk moeilijk heeft om de stroom te voorzien van het starten.

De lampjes van je dashbord moet gewoon bij 2de stand het allemaal doen. Dat is een check van je auto. op geven moment naar 3 seconden ongv. valt alle lampjes weer weg. Zoals ABS, motor lampje, airco lampje als je die hebt, koelvloeistof lampje ect.

Veel succes, Ray

cielie (0), 17 jaar geleden

vervang het electische deel van het contactslot maar,deze stuurt de startmotor aan,komt wel vaker voor bij opel.

vereecken (0), 16 jaar geleden

ik heb de kabels ontroest. het is 3 mnd goed gegaan maar nu is het weer fout. zou ik dan het electrische deel van het kontaktslot moeten vervangen ? is dit evt uit de lezen ?
kan het ook nog in de sleutel zitten ?
graag hoor ik spoedig bericht .
groetjes

Feejai (0), 16 jaar geleden

Als jij de dikke kabel goed hebt ontroest dan moet hij genoeg stroom kunnen voorzien.
Ik denk niet dat het jou contact sleutel/slot kapot is. Ik denk eerder dat jou startmotor niet langer meer vol kan houden.Want je zegt hierbij dat je 3 maanden vol hebt gehouden met starten zonder problemen met na het ontroesten van je dikke kabel. Dan kan dat niet echt aan het contact slot liggen. Haal je startmotor eruit en breng hem naar een erkend revisie bedrijf, zoals Ferweda of schaftenaar. Hun kunnen dan zien of eht startmotor wel in orde is ja of nee. ik Denk dat je start motor door is gebrand met het stukje elektronische gedeelte wat aan het start motor vast zit.

Veel succes vereecken

Groeten Feejai

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.