Opel Corsa: Start problemen (hoge toeren automaat in P stand)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik heb al een tijdje problemen met mijn opel corsatje, AUTOMAAT. Inmiddels is hij al 2 keer bij de garage geweest maar mijn probleem blijft.

Zal proberen het kort en bondig uit te leggen:
Sinds een aantal maanden start hij niet meer vloeiend. Normaal startte hij mooi door maar nu stottert hij vaak wat. Voorheen stotterde hij een tijdje en dan ging het weer goed. Wat opvallend is, is dat sinds dit probleem er is de motor toeren maakt als je hem in de P stand zet.
Voor de duidelijkheid, alle problemen zijn er in de P stand. Als ik bijvoorbeeld parkeer en de automaat van de D naar de P zet hoor je de motor (flink) toeren maken (soms naar de 2000 en zakt dan weer terug).
Er branden geen lampjes! Dit probleem is er ook (zelf erger) bij een warme motor (dus als ik even getankt heb ofzo).

Vanmiddag wilde mijn auto ineens niet meer starten na het tanken. Dit probleem heb ik 3 weken geleden ook gehad. Toen zijn de bougies vervangen door de garage.
Hij start, maar alleen als ik het gaspedaal vol indruk. Ik dacht dus dat dit probleem niet meer terug zou komen omdat de bougies vervangen zijn, maar nu dus toch weer. Daarom vermoedt ik dat dit probleem te maken heeft met het andere probleem wat ik hierboven omschreven heb.

Enige klein ding waarvan ik denk dat het er niet mee te maken heeft, maar misschien toch is dat de auto vlot 30 blijft rijden als je geen gas geeft (lijkt me wat hard).

Zijn er mensen die een idee hebben van wat er kan zijn. Ik vertrouw mijn auto gewoon niet meer zo en heb weinig zin mijn auto weer een dag kwijt te zijn aan de garage en dat het probleem dan weer niet verholpen is.
Dank alvast voor het meedenken :)!

Gr. Maartje

maartje30

Geplaatst door maartje30 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.