Opel Corsa: start slecht en met veel rook

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: eco 1.7

Mijn Opel Corsa, die ik nu een week heb, start slecht als ie een dag heeft stilgestaan. Ik moet de sleutel echt 10 seconden ofzo in het contact houden, dat ik eigenlijk denk 'hij start niet meer' en dan start-ie alsnog wel (tot nu toe). Maar er komt dan ook superveel rook uit de uitlaat. Als-ie eenmaal is gestart heb ik verder geen problemen meer, dan rijdt-ie goed en trekt ook prima op. Ook als ik bijvoorbeeld een uurtje later weer in de auto stap, is het probleem er niet. Wat o wat is het probleem en hoe moet ik dat oplossen?

tigrib81

Geplaatst door tigrib81 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Gloeiers kapot

tigrib81 (0), 13 jaar geleden

Hoi Willem,

Bedankt voor je antwoord. Wat zijn de gloeiers en kan je die gewoon vervangen? En wordt het probleem denk je steeds erger als ik het niet zou vervangen?

Groetjes

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Tigrib,

Als één om meerdere gloeiers kapot zijn of niet meer goed werken, krijg je dus start problemen, laat staan als dalijk de winter weer in aantocht is..

Het beste is om de auto even langs een garage te brengen, hun kunnen dan meteen even testen wat er nu aan de hand is, en zonodig de gloeiers vervangen, ze zitten in de cilinderkop onder de verstuivers, elke cilinder heeft er 1 en worden met een dikke kabel doorgelust,

Brand het lampje nog wel om voor te gloeien als je hem bij koude motor op contact zet ? Met een beetje geluk is de zekering / relai kapot, of temp. sensor.

Gr Stefan

tigrib81 (0), 13 jaar geleden

Hoi Stefan,
Bedankt voor je antwoord. Dan ga ik gewoon even langs de garage idd, was ook al bang voor van de winter...Dat lampje brandt nog wel ja. Is dat goed of juist slecht:)?
Groetjes

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Tigrib,

Dat het lampje wel nog brand is nog wel 'goed' te noemen, het is maar net hoe je het bekijkt :)

Of hij daadwerkelijk ook voor gloeit is dan wel een 2e, waarschijnlijk niet, de garage heeft dat zo gecontroleerd, de prijs van de gloeispiralen valt ook reuze mee..

Kijk even op www.partsbase.nl en voer je kenteken in, met een beetje geluk zie je er ook een afbeelding van staan, dan weet je gelijk hoe ze eruit zien:)

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.