Opel Corsa: Start soms ineens niet.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 I

Het volgende:

Al 3 jaar ben ik in het bezit van een Opel Corsa B 1.4I. Nu heb ik het volgede probleem:

Ongeveer 4 maanden geleden wilde mijn Opel ineens niet meer starten. Het bleek dat de rotor half gesmolten was. Deze heb ik toen vervangen samen met de verdeelkap; 'probleem opgelost'.

Momenteel heb ik al een aantal keer meegemaakt dat mijn auto na een kort stuk rijden niet meer wil starten. Dan haalde ik de verdeelkap los, maakte die van binnen schoon (met mijn vingers) en hij startte direct weer.

De laatste week werkt dat niet meer. Na een aantal startpogingen en 10 keer de verdeelkap erop en af gebeurd er niet veel. Dan wacht je een minuut of 10 en dan slaat hij zonder problemen weer aan.

Wat ik mij nu afvraag is: wat zou dit kunnen zijn? Ik krijg het vermoeden dat het schoonmaken van de verdeelkap en roter telkens toeval is geweest. Nu start mijn opel 9 van de 10 keer wel direct, maar die ene keer dat hij niet gelijk start begint vervelend te worden;).

Als de auto eenmaal loopt, doet hij dat overigens zonder problemen. Alle cilinders draaien netjes mee.

Kan mij iemand wat meer vertellen over dit probleem?

Groeten,

René Tekelenburg

Brielle

Geplaatst door Brielle (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Was de verdelerkap aan de binnen kant ook vochtig? Probleem alleen met regenachtig weer? als dit wel het geval is zou je een vochtwerend middel er op kunnen spuiten. anders moet je het denk ik ergens anders in zoeken, BDP sensor bijvoorbeeld

kleijn (0), 13 jaar geleden

laat eens naar je hallgever kijken

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Of vervang zelf eens de ontstekings voet (stuk tussen de verdeelkap en motor) let wel op dat ie hetzelfde word terug gezet als de oude eraf komt.

Willem

Brielle (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties...

Ik heb de al in de weer geweest met een vochtwerend middel. Wat ik mij zo herinner zijn de problemen er hoofdzakelijk met regenachtig weer. Deze week ga ik kijken of dat geholpen heeft. Mocht het niet, dan kan ik verder zoeken. Het nadeel is, dat het afwachten is wanneer hij het ineens niet meer doet.

Groeten,

René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.