Opel corsa 1.7 di: startonderbreking maken dmv velleman alarm

Bouwjaar: 2001

Ik ben een velleman alarm sp500b aan het installeren en die heeft de mogelijkheid voor startblokering dmv een relaisuitgang : 15A/120Vac (serie). In de beschrijving staat dat ik hier de dieselpomp mee kan onderbreken. Mijn vraag is weet iemand hoe en waar ik deze verbindig kan maken.

Groeten, Chris

radeon

Geplaatst door radeon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

zou ik niet doen. er zit al een startonderbreker op via een chip in de sleutel.

radeon (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord. Als er al een startonderbreker op zit dan doe ik het niet via het alarm. Ik wist niet dat dit er standaard op zat of is het niet standaard.
groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

is inderdaad standaard.

radeon (0), 19 jaar geleden

Nog even een vraagje over de interieurverlichting.
Wat mag de max. belasting zijn van de verlichting dit omdat het alarm niet reageert op de spaningsval detectie van het interieur- en kofferbak lampje. (lampje is nu 10 watt). deur en kofferbak open gaat het alarm wel af. Alarm reageert op een spannings val van minus 0,6vdc. Zou ik een lampje of weerstand erbij kunnen plaatsen waardoor de spanningsval groter wordt.

Groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

wattage zou niet uit mogen maken op reactie van het alarm. ik zou daar niets aan verranderen. je moet het alarm aansluiten op de portier schakelaar. niet op het lampje.

radeon (0), 19 jaar geleden

het onderstaande staat in de gebruiksaanwijzing.

De rode draad voedt het systeem. Indien u het alarm zo wil programmeren dat het reageert op stroomverbruik, dan "moet" deze verbinding constant onder een spanning van +12 V staan die afkomstig is van de zekerïng van de binnenverlïchting. Deze verbinding zorgt namelijk voor de spanningsvaldetectie.

Maar er is ook deze optie die je bedoeld denk ik.

BLAUWE DRAAD - MASSAGESTUURDE TRIGGERINGANG Deze draad is de massagestuurde triggeringang voor bijkomende drukschakelaars ( art. AM972S - AM973) onder de motorkap of het kofferdeksel en voor bijkomende bewegingssensoren zoals radardetector of een ultrasoondetector, enz., die ook met deze draad verbonden kunnen worden.

Kan ik deze draad dan aansluiten op de bruine draad van de portier schakelaar?

Groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

jawel. dat is een perfecte oplossing.

radeon (0), 19 jaar geleden

Opeltje bedankt voor je hulp.

Nu was ik vandaag een universeel motortje aan het installeren voor de centrale vergrendeling (zat er nog niet in) en kwam tot de ontdekking met het trekken van de draden dat er een stekker verbinding tussen de deur en deurslijl zit dus ik kan de draden hier niet door heen trekken. Weet jij hier misschien een oplossing voor? (alleen de 2luidspreker kabeltjes zijn aangesloten)

Groeten Chris

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou het velleman spul snel met rust laten, goedkope rommel met een hoog stroonverbruik waardoor de accu leegloopt en het gaat vaak kapot, als je iets van een alarm in je auto wilt hebben kies dan voor een bekend merk met een certificaat.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

gaten boren in de stekkers en daar de kabeltjes door heen trekken.

radeon (0), 19 jaar geleden

Hoi Opeltje het trekken van de draadjes is gelukt.

Een vraagje over de portier schakelaars mogen deze aan elkaar gekoppeld worden, anders werkt het alarm maar op een deur.
of ik moet een extra lampje maken via de portierschakelaar,zodat er een grotere spaningsval onstaat.

groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

als het goed is werken de schakelaars van de voordeuren op elkaar en de achterdeuren ook. ik meen een grijze draad. als je hem zo aansluit heb je geen lampje nodig.

radeon (0), 19 jaar geleden

aan de linkerschakelaar zit een wit/grijze en de rechter een
grijze.bedoel je die of moet ik die grijze draad ergens anders zoeken.
groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

gewoon aan de rechter vastmaken moet werken meen ik.

radeon (0), 19 jaar geleden

Helaas het werkt dan alleen op de rechterdeur.

Groeten Chris

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

dan zul je de deuren moeten doorlussen.

radeon (0), 19 jaar geleden

ik heb ze doorgelust met een diode er tussen anders gaat het verklikkeralarm van het licht/sleutel in contactslot ook bij de rechter deur af.
Opeltje bedankt voor je info.

Groeten Chris

roderik (0), 16 jaar geleden

Ik ben bezig met het inbouwen van centrale vergrendeling in mijn corsa. Waar kan ik nu het beste de stroom voor de servo's vandaan halen? las al ergens dat die van de zekeringskast moet komen, maar kan iemand uitleggen hoe dat precies werkt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.