Opel Corsa: Startprobleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 XE

Hallo,

Ik heb startproblemen met mijn corsaatje. Soms start de auto niet waarna ik met met behulp van een accu van een andere auto en startkabels hem aan de praat krijg. Dan is er een tijdje (+/- een week) geen probleem, totdat hij plotseling niet meer wil starten. Dan begint het verhaal van voren af aan. Weer de auto starten met behulp van een hulpaccu, dan 5 a 6 keer een afstand rijden van +/- 35km en de 7e keer start ie weer niet.

Ik ben er mee naar een Opel-garage gegaan die het probleem, na 1 uur checken, niet kon vinden. De laadstroom was goed, de gemeten lekstroom was goed en de accu is getest. Verder is er een motor-diagnose (TECH-2) gedaan. 85 euro lichter ben ik naar huis gereden. Gisteren kon ik weer niet wegkomen bij een benzinestation. Wie is slimmer dan de garagemonteurs en weet de oplossing voor dit probleem?

Alvast bedankt voor het antwoord.

daf44

Geplaatst door daf44 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat doet hij als je hem starten doet ? dus dan bedoel ik als hij niet rond wil gaan ?

Ik neem aan dat als je de startkabels gebruikt,de motor maar heel langzaam rond gaat of doet hij niks ?

Als het euvel zich weer voordoet,zet dan eens het licht aan,en start hem dan eens,wat gebeurt er ? valt het licht ook helemaal weg ? dan zal het probleem waarschijnlijk in de accu zelf zitten!Laat deze eens testen,en dan niet met een multiemeter want daar heb je niks aan.

Ook kan de startmotor heel langzaam draaien ( net alsof de accu leeg is ) als de kabels geen goed contact maken op de startmotor zelf en ook de massa..Of de startmotor zelf die het aan het begeven is.

Maar dat is achter de pc lastig te zeggen want kan het niet zien en horen.

Gr Stefan

kleijn (0), 14 jaar geleden

geef toch de accu de schuld.
die heeft zijn beste tijd gehad
mvgwillem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.