Opel Agila: Startprobleem - reservesleutel heft startonderbreking niet op

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Vervelend probleem met een agila.. Auto start prima met de normale sleutel, maar met de reserve is ie niet aan de praat te krijgen. Heb het vermoeden dat het aan de startonderbreking ligt, al is het me 1x gelukt om hem te starten (toen bleef de EGR wel knipperen).

Iemand een idee wat ik kan doen? Nieuwe sleutel halen oid?

flork

Geplaatst door flork , lid sinds 14 jaar geleden

1 Reactie

COX PRO, 14 jaar geleden

Een knipperend MIL lampje wijst erop dat de Immo de sleutel niet herkend. Sleutel herprogrammeren, anders nieuwe sleutel (de chip kan defect zijn of eruit gevallen). Aan de Immobilisator zal het niet liggen, dan kon je ook niet met die andere sleutel starten.

Dat je de wagen nog kon starten wijst erop dat de immo nog niet rond was met het detecteren van de sleutel (starten gaat sneller dan de info uit de sleutel halen). Op het moment dat hij een probleem ziet zal hij de motor ook uitschakelen ongeveer na 3 sec starten. Hierna zal hij de motor niet meer laten aanslaan zelfs geen 3 sec => knipperend lichtje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.