Opel Vectra: Startproblemen.....

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 Direct

Hallo,

mijn 6 weken oude Vectra GTS OPC-line vertoonde de laatste dagen wat moeite met starten, gisteren met starthulp nog kunnen rijden. Maar vanmorgen wilde ik hem openen met de afstandbediening. Helaas dit lukte niet. Ik heb hem geopend met de sleutel, maar nu kunnen de koffer, en alle andere portieren niet geopend worden! Accuspanning maar eens gemeten, DIE IS SLECHTS 0,1 Volt ????
Morgen zou ik naar de garage om naar het probleem te laten kijken, maar nu is mijn vraag eigenlijk kan ik nu nog overstarten met zo'n lage accuspanning, of moet ik nu opgesleept worden?

m.vr.gr. GTS3855

GTS3855

Geplaatst door GTS3855 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

Met een defecte accu rijden is af te raden. De motor is met hulpstart wel aan te krijgen maar de accu kan geen piekspanningen meer absorberen. Je loopt het risico dat elektronische componenten beschadigd raken.
Het veiligst is om niet meer te rijden. Eerst een nieuwe accu plaatsen.

Gr.
Paul

Michael H. (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij een 6 weken oude auto zou ik het de dealer lekker laten uitzoeken hoe hij de auto daar krijgt, het is immers zijn probleem nu deze nog in de garantie zit.

GTS3855 (0), 17 jaar geleden

Hallo,

auto vanmorgen met wat hulp van mijn broertje naar de dealer gebracht ;-)
Heb gevraagd de ruststroom met het alarm erop eens een keertje te meten. Wat blijkt nu....
Eén van de drie elementen van het Quickheatsysteem, (Leverbaar vanaf MY2007, dus September op de Vectra) bleef ingeschakeld bij een afgesloten auto!!! Ja, dan zal de accu wel ééérg snel leeg zijn. Nieuwe onderdelen staan in Backorder ???? Dus dat ene elementje doorgeknipt, en ik kan weer rijden. Echter waneer ik weer van een volledig Quickheatsysteem kan genieten ???? Iemand van de Opel-dealer monteurs hier al iets meer van gehooord? of ben ik weer de eerste met deze problemen? Vind het wel vreemd, want Astra's, en Zafira's hebben deze optie toch al langer....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.