Opel Vectra: Startproblemen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo,

dit onderwerp is al vaak aan de orde geweest: motor wil aanslaan en blijft enkele seconden lopen en slaat weer af. Over het algemeen wordt het probleem gevonden in de retourleiding. Nu ben ik toch benieuwd, want ik heb alleen Dieseltjes gevonden met dit probleem, of dit ook bij benzine motoren voorkomt?

Voordat ik de retourleiding laat nakijken/vervangen, vroeg ik me ook af of het ook geen pomp probleem kan zijn. Ik heb beide leidingen die van en naar de pomp afzonderlijk los gehad en gestart om te kijken of de pomp brandstof leverde. Dit was niet het geval, (zou wel moeten toch?) dus ik denk dat de pomp niet werkt. Ik hoor wel een relais of iets dergelijks klikken, bij contact, maar niet de pomp wanneer er wordt gestart. Zou het dan toch de pomp zijn?

Groet

Bart

Vectra B 1.6i 1996

Bman

Geplaatst door Bman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

john05 (0) PRO, 17 jaar geleden

meet of je wel spanning krijgt tijdens starten
als je dat hebt effe brandstof druk meten om zeker te weten

Bman (0), 17 jaar geleden

+/- 12v wanneer contact aanstaat op 1 pin en tijdens starten +/- 9v op een andere pin. Dat zit wel goed denk ik. Om brandstof druk te meten zal ik wat moeite moeten doen. Wordt vervolgd... Bedankt voor de reactie John =D

Bman (0), 16 jaar geleden

Eindelijk weer wat tijd gehad om wat aan me vectra te doen. Brandstofdruk heb ik nog niet gemeten, maar wel de pomp los gehad en direct op 12v aangesloten. Pomp draait. Na het terugplaatsten startte de motor en bleef lopen, omdat de motor overschakeld naar gas. Zet ik m terug op benzine dan slaat de motor af en krijg m wederom niet gestart. Ik hoor de pomp niet meer draaien en zie niet dat er brandstof wordt geleverd. Erg vaag allemaal! T lijkt wel of de pomp t zwaar heeft met t oppompen van de benzine. Dus ik denk: pomp op z'n eind. Of zou er nog iets anders kunnen zijn, dat de pomp uitschakeld?

Groet

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.