Opel Corsa: startproblemen bij erg warm weer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Wie heeft er een oplossing voor de startproblemen van m'n Opel Corsa uit 96. Als deze een tijdje in de felle zon heeft gestaan start hij heel erg slecht, slaat wel aan maar pas na erg lang doorstarten. Als het wagentje eenmaal loopt gaat het weer prima. Tijdens normaal weer geen enkel probleem, ook tijdens regenachtig weer treedt dit probleem soms op. Er is door de garage al een nieuwe massakabel gemonteerd, daarna leek het even beter, maar nu is het probleem toch weer teruggekeerd. Wie heeft dit al eens eerder meegemaakt????

Groeten Alex

lexion77

Geplaatst door lexion77 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Lijkt erop,dat de motor verzuipt als gevolg van verdampte benzine.
Hoe slaat hij aan als je onder deze omstandigheden start met vol ingetrapt gaspedaal?

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Snap alleen de link met regen niet.
Ook wordt het begrip starten en aanslaan weer door elkaar gehaald, wat twee totaal verschillende dingen zijn.
Enige verduidelijking graag.

lexion77 (0), 15 jaar geleden

De motor start prima, de startmotor is al vervangen en hij gaat snel genoeg rond. Hij wil alleen dus niet aanslaan bij erg warm weer, als de zon al een tijdje op de motorkap staat te branden. Het gas vol intrappen maakt niet zo heel erg veel uit, pas na diverse pogingen slaat hij uiteindelijk aan. Ook maakt de auto een tikkende geluid. Ook bij regenachtig weer heeft hij hetzelfde probleem al eens gehad, althans volgens mijn vriendin.

peugeotje106diesel (0), 15 jaar geleden

@ Lexion77

Is het euvel al opgelost?

Ik heb een soortgelijk probleem gehad met mijn corsa B. Toen kon ik het ook niet vinden. Na veel wachten ging motor-management lampje branden en bleek de temperatuur sensor op het blok kaduk te zijn. Misschien het proberen waard???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.