Opel Omega: startproblemen bij warme motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

Mijn omega station heeft het volgende probleem:

bij koude motor (na voorgloeien) start hij meteen goed, maar bij warme motor duurt het altijd minimaal 5 tot 10 sec voor hij aanslaat.
bij koude start draait hij ook héél onregelmatig, bij warme motor draait-ie juist weer heel goed.

bij een gerenomeerde dieselspecialist is onlangs (nadat ik op de snelweg stil kwam staan) van één verstuiver de"gever" vernieuwd
en de opvoerpomp in de tank vernieuwd. totale kosten 800 euro.
Deze dieselspecialist heeft mij geadviseerd om de distributieketting te laten vernieuwen want die zou iets opgerekt zijn want het inspuitmoment moet 2,5grd zijn maar is 4.5 tot 5 graden. Na 3x uitgebreid diagnose stellen kunnen ze zowel electronisch als mechanisch niets vinden.

Bij 3 opeldealers zeggen ze : onmogelijk dat is nog noooiiit voorgekomen. over de startproblemen zeggen ze: kan geen kwaad (??!!!??) leef er mee! Volgens hun is het mischien de brandstofpomp die gereviseerd moet worden.

Een marokaanse garagehouder hier in de buurt zegt: Startmotor reviseren. Hij legt uit: is een kwaal bij deze (BMW) motoren.. als de motor(en daarbij de startmotor) warm is dan daalt het vermogen van de startmotor en omdat hij niet meer 100% zou zijn dan kan hij de motor dus niet meer snel genoeg laten ronddraaien om de benodigde brandstofdruk op te bouwen om aan te slaan.

de km stand is 280.000 km altijd gewoon onderhouden. Nooit geen zwarte rookpluimen, niet met starten niet met hard acceleren. olieverbruik nihil.

Als ik alle goed bedoelde adviezen zou opvolgen dan ben ik zomaar een paar duizend euro verder, dus goede raad is welkom.
Oh ja, vorig jaar( 25000km geleden) zijn ook alle verstuivers mechanisch gereviseerd

Ik word er helemaal gek van. Ik wil héél graag mijn auto laten repareren maar niemand kan mij vertellen WAT ik moet laten repareren!

trebor4

Geplaatst door trebor4 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Crabtree (0), 14 jaar geleden

Startprobleem komt mij erg bekend voor, bij mij is het een paar weken geleden verholpen.
Zat kennelijk een klein scheurtje in een slangetje voor de brandstoftoevoer (geen idee wat voor slangetje precies)
Probleem is bij mij verholpen en het heeft vrijwel niets gekost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.