Opel Astra: stationair loop probleem en storing lambda sonde

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: c18xe

Ik heb van een vriend een opel astra staan met het probleem stationair lopen. Valt vaak uit bij afremmen te laag stationair lopen.
Bij uitlezen storingen blijkt de lambda sonde een probleem te geven. bij meetwaarde reageert deze ook zeer traag.
Lambda sonde 4 draads vervangen. probleem niet opgelost.
stationair toerental regelaar werkt prima. En nu bij meten aan de luchtmassameter heb ik volgens mijn gegevens een te lage spanning. Heeft iemand misschien vaker meegemaakt dat het kan zijn dat de lmm te lage waarde geeft stationair en daardoor de lamdasonde een storing geeft en dus ook daardoor het stationair toerental niet goed komt. ?
p.s. bij stekker van lamdasonde los te maken loopt het stationair ook 90 procent beter. alleen dan natuurlijk blijft het storingslampje branden.

albersautotechniek

Geplaatst door albersautotechniek (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

lmm meter defect of verkeerde meting betekend uitlopen leerregeling ecm. vaak daardoor een defectcode op de lamdasensor en door verkeerde berekening kan ook het toerental problemen geven. meestal lamda sensor dtc arm mengsel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.