Opel Vivaro: stekkerdoos trekhaak aansluiten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti 74kw

Hallo,

Ik heb een gebruikte trekhaak onder mijn Vivaro gezet.
Er zit een 13 polige kabel bij met stekkertjes.
Wie kan mij vertellen waar ik die op aan moet sluiten want als ik kijk bij de achterlichten van de auto dan zie ik nergens stekkertjes zitten waar die van de bekabeling van de trekhaak op zouden passen.
Of moet ik die stekkertjes eraf knippen en gewoon de draden met elkar verbinden ?

Groeten Wilco

w.werter

Geplaatst door w.werter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

het makkelijkste is om alles linksachter boven in de hoek alles vandaan te halen,even het zwarte kapje eraf wippen en met de spanningszoeker alles op zoeken en alles netjes daar doorsolderen,vergeet niet daar de massa ook aan te sluiten en heb je mistlampafschakeling of wil je dit gebruiken dan haal je die 2 even bij de linksachtermistlamp zelf vandaan.

w.werter (0), 16 jaar geleden

Hoi Alfons,

Maar dat zou dan betekenen dat ik dus de verlichting en dergelijke van de rechterzijde ook aan moet sluiten op de linkerzijde van de auto ?
Heb ik dan geen probleem als mijn linker achterlicht van de auto uitvalt ?
Het is overigens een 13 polige kabel en ik wil dus ook graag een continustroom hebben omdat ik een caravan wil gaan trekken en daar stroom op de verlichting wil hebben.

Groeten en alvast bedankt voor je reactie.

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Heb je niet ergens een stekker achterin liggen waarin alles al zit. In mijn Zafira uit 99 zit een 13polige stekker, waarin ik alles zo kon aansluiten. Zat bij rechts achter een klepje.

succes!!


mvg Gerco

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

je zegt het goed gerco,NIET ERGENS EEN STEKKER ACHTERIN LIGGEN!nee, een vivaro is geen safira!een contante stroomdraad moet je appart onder de wagen naar de accu trekken.De bedrading van het rechterachterlicht loopt ook via de linkerbovenhoek,alles kun je daar vinden voor zowel links als rechts.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.