Opel Frontera: stinkende uitlaatgassen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

hallo.

ik heb onlangs problemen beginnen krijgen met Frontera 2.2 dti 16v. als je bijvoorbeeld in zijn 4 rijd tegen 60 en 2000toeren word de motor gelijk wat nerveus.laat gas los is het weg en geef je wat gas bij komt er gelijk een witte rook uit die echt stinkt en daarna is alles terug normaal tijdens het rijden. draait de motor gewoon stationair geen probleem.
het is altijd als je een versnelling ligt en je wilt een gewone snelheid aanhouden dan krijg je dat probleem,rij je bijvoorbeeld 110 zie je geen rook maar wel echt stinken.
kan er soms mij iemand helpen met dit probleem.

alvast bedankt.

stefan 1975

Geplaatst door stefan 1975 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan 1975 (0), 10 jaar geleden

ben deze ochtend naar de opel verdelen geweest,hij geeft mij een cleaner geven om bij de diesel te doen om de verstuivers terug zuiver te maken.
ben ongeveer 80km gaan rijden en merk dat er betering is,bijna geen stank meer en bij 2000toeren is het al een stuk beter!
nu raad hij mij aan om ook de luchtmassameter te vervangen en nog eens een cleaner in de tank te doen dat zeker alles terug zuiver is.

prof (0) PRO, 10 jaar geleden

Stefan,

Ik neem aan dat de opel dealer de luchtmassa meter heeft getest en dat de waardes ver onder de maat zijn
Als dit zo is dan moet je zeker deze vervangen dit scheelt meteen een hoop vermogen (lees meer vermogen )
Deze zijn ook via de automatrialenzaak te verkrijgen en een stuk goedkoper
en dan ook weer een brandstoftoevoeging in de tank doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.