Opel Frontera: verstuiver

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

kan er mij soms iemand helpen hoe je weet of merkt aan het rijgedrag of stationair draaien van de motor dat je verstuivers of injectoren kapot zijn?

alvast bedankt

stefan 1975

Geplaatst door stefan 1975 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 10 jaar geleden

Wat zijn de klachten , die je hebt ?

stefan 1975 (0), 10 jaar geleden

als ik bijvoorbeeld in zijn 4de versnelling rij ongeveer 60 dan doet de motor raar, laat ik het gaspedaal los is alles terug normaal,geef ik bij komt er witte rook en direct erna is alles terug normaal,de rook stinkt wel veel,ruikt niet naar diesel of olie.
als ik stil sta en in zijn neutraal en geef zachtjes bij tot 1200 toeren alles normaal maar zodra ik zachtjes bij geef hoor je terug dat motor terug wat raar doet en komt die witte rook.
het is meestal als ik een snelheid wil aan houden van bijvoorbleed in zijn 3 rond 50km of in 4de tegen 60 zodra ik los of bij geef is alles terug normaal alleen bij het bijgeven witte rook die dan terug direct weg is.
ben bij opel verdeler geweest die zegt vuile verstuivers en eerst proberen met cleaner,ben dan ook bij een andere verdeler geweest en die zegt dat het de luchtmassameter kan,ik weet het niet wat ik best kan doen,
alvast bedankt voor u reactie.

prof (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo,

De Opel dealer kan de luchtmassameter kontroleren op juiste werking/waarde dmv de Tech 2
Deze behoorlijk voor wat klachten zorgen, laat deze dus eerst goed kontroleren

verder zijn er voldoende middelen om injectors dmv brandstoftoevoeging te reinigen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.