Opel Calibra 1991: stoplicht

Bouwjaar: 1991

zeer vreemd het volgende : als mijn normale lichten branden doet linker stoplicht het niet en het licht zelf dooft als ik rem
als mn lichten niet branden overdag dus werkt ie wel
waar moet ik beginnen

anadol

Geplaatst door anadol (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

fritske (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk slechte massa, hierdoor gaan er vreemde stromen lopen via de andere lampen, wanneer meerdere lampen branden.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

massa linker achterlichtunit controleren.
Zit misschien verkeerd lampje in of verkeerd gemonteerd.

anadol (0), 19 jaar geleden

het is voorlopig niet opgelost zou beter gedetailleerder uitgelegd worden hoe je massa controleert

fritske (0), 19 jaar geleden

de massa van de lamp moet ergens vast zitten aan de carosserie van de auto. Kijk bij je achterlichtunit naar de contactpunten van de lampjes. De zijkant (fitting) van de lampjes zijn allemaal met elkaar verbonden via de achterlichtunit. Deze moeten via de unit verbonden zijn met de carosserie van de auto, Meestal zit dit gewoon via de stekker, hier zit een bruine draad aan die onder een schroefje ergens zit meestal.
dus heel kort en simpel: de fitting van de lampjes moet elektrisch verbonden zijn met de carosserie.
succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.