Opel Calibra: sleutel uit contact

Bouwjaar: 2001

als de motor draait kan ik mijn sleutel uit de slot verwijderen ik wist dit al langer en normaal mag het niet maar ik vond het niet erg tot ze mn auto daarvoor hebben afgekeurd
kan u me vertellen hoe ik dit verhelp?

anadol

Geplaatst door anadol (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

Nieuw contactslot.
Of repareren ,

mvg.
Hans.

anadol (0), 19 jaar geleden

wat kost zo'n nieuw slot en wat houdt 'precies ' repareren in waar moet ik zoeken

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

wat een nieuwe kost weet ik niet, en met repareren bedoel ik :
eerst even kijken of je het probleem kan oplossen voordat je nieuw koopt.
Dus het slot demonteren en open maken en kijken wat er stuk is.

mvg,
Hans.

anadol (0), 19 jaar geleden

ok bedankt

mvdkant (0), 19 jaar geleden

dit had ik met een nissan vanette busje. slot was heel maar de sleutel was versleten. nieuwe sleutel erin en het probleem was verholpen.
keuren ze hier ook al een auto op af ??? vaag

gr.
martin

sleutelgek (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt me niet....dit is geen keuringseis....heb je ook een apk afkeur formulier mee gekregen?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

zo niet, meld dit even bij de rdw. de garage MOET tegenwoordig de auto officieel afkeuren bij de rdw. je krijgt tevens een keuringsrapport mee van de garage. de rdw controleert tegenwoordig ook afgekeurde auto's met een steekproef. is de auto ten onrechte afgekeurd voor de apk dan krijgt de garage een sanctie opgelegd. zie ook dit bericht van de website van de rdw.


(15 maart 2004)
RDW pakt onterechte APK-afkeur aan
Recent onderzoek wijst uit dat er nog enkele garagebedrijven zijn die voertuigen voor de APK afkeuren, maar deze niet afmelden bij de RDW. Daardoor ontbreekt de controle op de keuring en weet de consument niet of de APK goed is uitgevoerd. De RDW keurt deze praktijken af en neemt maatregelen om misstanden tegen te gaan. Frauderende garagebedrijven en keurmeesters kunnen een sanctie van de RDW verwachten.

De RDW verleent garagebedrijven een erkenning om de APK te mogen uitvoeren en controleert of die periodieke keuringen correct worden uitgevoerd. Aan het verkrijgen van een APK-erkenning stelt de RDW strenge eisen. Recent onderzoek toont aan dat er APK-keuringsinstanties zijn die voertuigen wel afkeuren, maar die afkeuringen niet melden bij de RDW. Daarmee voorkomen zij een steekproef op de keuring door een RDW-inspecteur.

Nadelig gevolg is dat voertuigbezitters er niet zeker van kunnen zijn dat hun APK goed is uitgevoerd. Ook kan niet gecontroleerd worden of de door het garagebedrijf voorgestelde reparatiepunten terecht zijn. Omdat de afkeuring niet is gemeld bij de RDW, kunnen consumenten bovendien niet tegen de afkeuring in beroep gaan; iets waarop zij wel recht hebben.

suc6.

gr,
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.