Opel vectra station x2.0 dtl: storing

Bouwjaar: 1997

Ik heb een storing in de auto zitten, waardoor hij soms niet start. dit is ooit 1 keer in de maand, ooit 3 maanden niet. zeer onvoorspelbaar. Als de storing zich voor doet brand het voorgloeilampje. De motor gooit rond, maar start niet. Als ik nu onder de motorkap, achter de accu, het zekering kastje open, waar de relais voor het voorgloeien, brandstofpomp etc zit, en een van de 30 Ampere zekering,of een van de zwarte kleine relais eruit trek en terugzet, kan ik hem wel weer starten . wie weet wat dit kan zijn?

twannouk11692

Geplaatst door twannouk11692 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

misschien blijft het relais wel plakken.als het gloeilampje knippert is dit een foutcode melding.eerst misschien uitlezen.
als het gloeilampje knippert is er meestal een of meerder gloeipitten stuk.heb ook al diverse keren het gloeitimer relais stuk gehad,deze zit in de relaisbak waar je het al over had.
verder LET OP!!! er kunnen twee gloeipitten stuk zijn bij de gelijk lopende zuigers,dan meet de gloeitimer gelijke stroom op twee circuits en krijg je GEEN FOUTCODE VAN DE GLOEIPITTEN.
de beste manier is de gloeipitten los te meten in de cil.kop.
maar vooral eerst de foutcodes uitlezen. p.s. als de auto niet start moet je opletten of het motor managment lampje aangaat,als dat niet is krijg je geen schakelvoeding op de motor computor en zal deze niet starten. dan heb je kans dat het in de startonderbreker zit of in het hoofdrelais van de motor computor.

twannouk11692 (0), 19 jaar geleden

de auto is uitgelezen, maar gaf geen storing aan. De gloeipitten,gloeitimer relais,verstuiverringen, retourslangen zijn vervangen. Ook gaat het motormanagement niet aan. wel weet ik dat als het gloeispiraal lampje op het dashbord brandt dat ik hem niet gestart kan krijgen. Bij de dealer zijn alle kabels door gemeten, ook niks! Loopt er ook eenkabel naar de brandstofpomp?

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, je hebt al veel laten verv.controleren.
let op het motormanagment lampje als je motor niet start.als deze niet brandt heb daar de storing te pakken. in dit circuit heb kans dat dan het contactslot de boosdoener is,of de startblokkering komt er niet af,misschien reserve sleutel proberen.de brandstofpomp heeft een kabel en zelfdenkende electronica boven op de pomp.als deze een fout ziet in de pomp electronica wordt deze opgeslagen in het geheugen van de pomp.
LET op; de dealer leest allen de motorcomputor uit en de specifieke auto electronica die op de auto aanwezig is.
NIET ALLE FOUTCODES UIT DE DIESELPOMP KOMEN IN HET GEHEUGEN VAN DE MOTORCOMPUTOR UIT. het type pomp is van bosch code VP-44 met electronica type PSG-5. lijkt me niet waarschijnlijk dat het de pomp is. VERDER je kan de brandstofpomp uitlezen,maar dat kan alleen een BOSCH-DIESEL DIENST DIE DAAR DE JUISTE UITLEES APPARATUUR VOOR HEEFT. let wel het uitlezen gebeurt dus rechtstreeks op de dieselpompstekker en niet op de uitleesstekker onder de handrem.
niet verstandig om zelf te proberen, de pomp electronica is zo stuk gemaaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.